Iğdır bilgi… Ahmet Arslan, Iğdır’da genişletilmiş mülk müzakere meclisi toplantısına katıldı

Yanlışsız Tümen Iğdır İl Başkanlığı’nca Tuzluca ilçesinde Genişletilmiş İl Konuşma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Tuzluca ilçesinin simgelerinden olan Tuz Mağaralarında alçak aynı katılımın ile gerçekleşen toplantıya 65. Hükümet Eriştirme Bakanı Selim Fırka Kars Saylav Ahmet Aslan, Ak Öğür Iğdır İl Başkanı Uca Eksiksizlik Ayaz, belediye başkanları, fırka yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Iğdır’a DÜRÜST Öğür hükümetleri döneminde serencam 15 yılda sakat parayla 25 katrilyon envestisman yapıldığının altını çizen 65. Hükümet Iblağ Bakanı, Yanlışsız Öğür Kars Milletvekili Ahmet Aslan, programda yaptığı konuşmada yapılan hizmetleri sıraladı.

Arslan, bölgenin evladı adına vatandaşlara seslenerek Iğdır’a yapılan hizmetler için şunları söyledi; “Iğdır’a akıbet yirmi yılda yapılan yatırım 15 milyar dile bayağı çarkıt parayla 25 katrilyon envestisman yapıldı. Iğdır – Tuzluca belde yolu, Iğdır – Doğubeyazıt bölünmüş yolu, Iğdır Kars mukassem yolu, Iğdır’dan miftah ucuna kadar mukassem kez. Kısacası Iğdır seçkin yere mukassem kez ile muvasala sağlıyor. 80 yılda Iğdır’a yapılan bölünmüş sefer toplanmış 10 km iken DÜRÜST Fırka döneminde 162 km ye ulaştı. Iğdır’a AK Öğür öncesi on paralık ısıdam asfalt yapılmazken YANLIŞSIZ Öğür döneminde 152 km yunak asfalt yapıldı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Zengezur koridoru açıldığında Iğdır ve toprak iller amacıyla nazik tıpkı hesaplı aktarılma başlayacağını kaydeden Arslan; “Iğdır havalimanı tarihinin hizmeti. Iğdır’ımızı katıksız gaza kavuşturduk. Tıpkısı zamanda Tuzluca amacıyla doğal gaz işlemleri başlatıldı. Yetmedi Iğdır şehirlerarası otobüs terminali, sebze havadan ve henüz nice yatırımlar. Bunların hepsi Ak Fırka hükümetleri döneminde hiçbir ayrım yapılmaksızın Iğdır’da yapılan yatırımlar. 20 yıl öncesini cümle dolgunca agâh hastanelerde emanet alınmalar kuyruklar, deminden hamdolsun site hastanelerimizle dünyaya benzer olduk. Dünyada savunma alanında yaptıklarımızla bundan sonra taraf veren bir Türkiye olduk. O yüzden Doğru kadrolara düşen bunları halkımıza anlatmalıyız. 2023 seçimlerinin önemi nazik.” diyerek konuştu.

Daha bilahare konuşan Selim Parti Tuzluca İl Başkanı Büyük eksiksizlik Ayaz; “Iğdır’ın, Ağrı’nın, Kars’ın ve Ardahan’ın evladı olan bölgemizin bilcümle sorunlarına koşan sayın Bakanım Ahmet Arslan’a destek ve yardımlarından ötürü teşekkür ederiz. Iğdır’ın saylav bulunmayan amma bunu bize tek hissettirmeden bizimle olduğu amacıyla kendisine minnettarız” dedi.

Programın böylece ise Ahmet Arslan ve beraberindeki gök bilimi Tuzluca Belediyesi’ni musahabe ederek Şehremini Ahmet Sait Sadrettin Türkkan’dan yapılan projeler ve ihtiyaçlar için brifing aldı. – IĞDIR

Share: