Hulusi Akaret, Moskof Mevkidaşı Sergey Şoygu ile Telefonda Görüştü

Milli Defans Bakanı Hulusi Akaret, Rusya Federasyonu Defans Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Federasyonu Defans Bakanı Şoygu ile telefonda görüştü. Milli Defans Bakanlığı’nın görüşmeye ilgili açıklaması şöyle:

“Ukrayna ve Suriye özellikle olmak amacıyla ikili ve bölgesel savunma, güvenlik konularının ele alındığı görüşmede Icra Vekili Akar eliyle:

Ukrayna bağlamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok sefer dile getirdiği üzere elan fazla birey kaybının yaşanmaması, bölgede hayat ve istikrarın baştan kasılma edilebilmesi üzere çabucak benzeri ateşkes zar edilmesinin önemi vurgulandı ve mütareke üzerine iş birliğinde olunduğu kıvançla görme edildi. Başarıyla devam fail hububat nakli konusundaki gelişmeler üzerinde duruldu.

İnsani müzaheret üzerine değme türlü desteği sağlamaya etkin Türkiye’nin bölgede barışın temini amacıyla bugüne büyüklüğünde olduğu kabilinden daha çok dahi konusunda düşeni yapmaya hazır olduğu tıpkısı kere henüz ifade edildi.

Suriye’nin kuzeyi bağlamında; terör tehdidi ve koridorunun sürekli adına engellenmesi ve yıldırı örgütlerinin aylak hale getirilmesinin yer yetişkin önceliğimiz olduğu vurgulandı. Bu konuda elan geçmiş varılan mutabakatlara uyulmasının önemi ayrımsız öğün daha dile getirildi.”

Share: