Yozgat ve Kayseri’de sosyal ev projesi başvuruları sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin yeryüzü şişman toplumsal ev projesi kapsamında Yozgat ve Kayseri’üstelik vatandaşlar başvurularını sürdürüyor.

Yozgat eşkâl ve ilçelerinde e-Azamet üzerinden referans imkanı bulamayanlar, evraklarını geçmek üzere taleplerin akseptans edildiği bankada çokluk oluşturdu.

Sosyal konut için başvuruda olmak talip vatandaşlardan Şayan Parıltı, projenin çokça iyice olduğunu belirterek, Cumhur Reisi Erdoğan’a teşekkürname etti.

Parıltı, çocuğunun sakat olduğunu belirterek, özürlü kontenjanından 3+1 konuta başvuracağını rapor etti.

Nebi Baykurt dahi projenin geda, alperen üzere çokça güzelce olduğunu belirterek, e-Büyüklük’ten müracaat yapamadığını, banka önünde dahi teferruatlı kuyruk oluştuğunu aktardı.

Dursun Fellah ise “Projeden memnunuz. Evim namevcut, inşallah bize dahi menfaat.” dedi.

Kayseri

TOKİ eliyle 4 bin 510 konutun yapılmasının planlandığı Kayseri’bile bile evraklarını unutmak ve hikmet ahzetmek isteyenler vezneci şubelerinin uğrunda ince kuyruk oluşturdu.

Vatandaşlardan Ercan Ayten (47) evi olmadığını, TOKİ’nin kampanyasıyla umutlandığını belirterek, maaş 2500 liraya kirada oturduğunu söyledi.

Metin Demirezen ise (65) “Bu yol tıpkısı umudumuz var. Ödemeler bugünün şartlarında hakeza evet. Sülale ve kira fiyatları arasında.” dedi.

Yeter Fahri da (38) referans amacıyla İstanbul’dan geldiğini aktararak, “Bankadan yüreklilik çekmektense TOKİ’nin uygulaması henüz gür. Kampanya yaşlılar, geliri olmayanlar için iyi oldu.” ifadelerini kullandı.

Share: