Zuck Doları geliyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ DUYUM SERVİSİ

İsmini Meta olarak değiştirmesinin ardından hele kripto para alanında daha enerjik olması muhtemel Facebook, sayısal mülk projesinden vazgeçmiyor. Financial Times’ın haberine göre, müşareket çalışanların şu usa vurma “Zuck Bucks” (Zuck Doları) kendisine adlandırdığı aynı sanal servet üstünde çalışıyor.

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın bina şirketi olan Sermaye, yılın önceki ayında Diem isimli dijital servet projesini yöntemince sonlandırdı. 2019 yılında Libra ismiyle tanıtılan projede öğün haritası, dijital mal biriminin KUL doları endeksli olacağı yönündeydi. Fakat, Aranjör baskılar projenin sonunu getirdi.

Şirketin üstünde çalıştığı gayrı mali ürünler arasındaysa tabii NFT’ler da bulunuyor. Financial Times’a bakarak müşareket, önümüzdeki ayın ortalarında Facebook’ta NFT’ler üzere bire bir tayyareci depar yapmayı planlıyor. amma velakin Meta’nın ‘içtimai tokenlar’ ve ‘nam tokenları’ üzere “Facebook gruplarındaki katkılar için dürü adına verilebilecek” tokenlar üzerinde dahi çalıştığı belirtiliyor.

Zuckerberg hapishane cezası alabilir

 

Zuckerberg’den 31 Sermaye’dan 230 milyar dolarlık erime

 

Zuckerberg’in servetinden 24 bilyon dolar siliniyor

 

Share: