SODİGEM eczacılık eğitimi üzere mevhum cins yazılımı tasarladı

SODİGEM ispençiyari eğitimi için mevhum nesep yazılımı tasarladı

Bu kaskı takanlar kendilerini tıpkısı eczanede evet de hastanede bulabiliyorlar

Merkez Müdürü Doç. Dr. Uzun Yusuf Mecnunca: “Metaverse teknolojisi kapımıza duruyor”

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi Toplumsal Iletişim Araçları ve Sayısal Güvenlik, Terbiye, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Levent Yusuf Delimsirek, 9. Kesim Eskişehir Eczacılar Odası Mektepli Komisyonu’nu etkinliğinde sergiledikleri yazılım uygulamasını tanıtarak “Metaverse teknolojisi artık kapımızda duruyor” dedi.

SODİGEM, 9. Mıntıka Eskişehir Eczacılar Odası Öğrenciler Komisyonu yoluyla planlı etkinliğe nida edildi. Ispençiyari eğitiminde kullanılabilecek tıpkı sanal gerçeklik uygulamasını tasarlayan SODİGEM yetkileri bilhassa teknolojiseverlerin ağır ilgisiyle karşılandı. Metaverse çerçevesinde meydana getirdiği projeyi türlü yönleriyle tanıtıcı SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Levent Yusuf Atmaca, akademik namına oluşturulan fikrin çıktısını faaliyette yeryüzü imkanı bulduklarını rapor etti. İnsanların diyalog tamamen ve etkileşimin alçak olduğu benzeri yazılımla karşılaştıklarını aktaran Doç. Şahin, “Sanal cins kaskını takan kişiler kendilerini ayrımsız eczanede ya üstelik hastanede bulabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Sonuçları deli dolu aktif deneyimleyebiliyorlar”

Temel yerine ispençiyari eğitiminde kullanılabilecek bir projeye imza attıklarını ileten Şahin, “Yazılım alelhusus mevhum gerçekliği öğrenme ve öğretme süreçlerinde birlikte bizleri majör bulgulara ulaştırdı. Bunun yanı sıra tedrisat uygulayım bilimi birlikte üretmiş olduk. Ispençiyari öğrencileri sanal kaynak kaslarını taktıkları anda kendilerini eczane evet da sayrılarevi süresince bulabiliyor. Başlangıçta hazırlanan bu senaryo bağlamında muhtelif kararlar alıp yine sonuçlarını mevhum töz içre etkin canlı deneyimleyebiliyor” dedi.

“Kendilerini eczane evet birlikte sayrılarevi içinde bulabiliyorlar”

Çalışmalarının iki parçadan oluşan bir yazılımla gerçekleştiğini belirten Doç. Dr. Delimsirek, konuyla ilişkin olarak şöyle devam etti:

“Biz hemen senaryonun izlenmesini değil sonraları de eklenebilir bir teknoloji geliştirmeyi hedefledik. Bu yüzden senaryoyu ihya aracımız bile var. Eczacılık alanında yetişek veren hocalar ve bu alanda erdemli lisans ya bile doktora eğitimine bitmeme eden öğrenciler, senaryo ihya yazılımını kullanarak kendi senaryolarını üretebilecek ve bu ortamda türlü deneyimler elde edeceklerdir. Sanal gerçeklik kaskını takan birey o dakika seçmiş olduğu senaryo bağlamında kendisini aynı eczanede, hastanede ya de her yerde diyalog halinde da bulabiliyor. Bu uzanım ağız ağıza senaryoyu geliştiren kişinin inisiyatifine bağlıdır. Aynı zamanda pestil görünümlü kişinin karakterini yani avatarını düzen edecek görüntüyü üstelik kendisi seçebiliyor. Senaryoyu ortamı, diyaloğun akışı ve diyaloğun bağlanacağı noktalarsa etkileşim çerçevesinde değişebiliyor.”

“İlk adımımızı attık”

“Bu projede amaçlanan maksat ayrımsız topluluk akademik bulgulara ulaşmaktı” diyen Şahin, “Sanal kök teknolojisi seçkin gün ilerliyor ve metaverse teknolojisi kavramı çıktı kapımızda duruyor. Biz birlikte şimdiden bu kalıp çalışmalarla sanal nesep ortamının bizlere sunduğu sınırlılıkları, fırsatları ve giderek karşılaşabileceğimiz tehlikeleri vâkıf olmak namına türlü akademik çalışmalar yapıyoruz. Bu proje bizi kullanılmamış bulgulara götürebilecek hem ayrımsız dil hem üstelik çalışmanın aynı ürünü oldu. Mevhum mahiyet teknolojisi gelişmeye bitmeme edecektir ve bizlere sakıt görev de bu teknolojinin getirilerini takip etmektir. İlk adımımızı attık. Ahir adımlarda ise daha açık ve uzun boyutları ele alacağız. Bu işin peşini bizler de diğer akademisyenler üstelik bırakmayacak ve yakın geleceğimiz bunlarla dolu olacaktır. Şimdiden ilişik bulgu ve bilgilere ulaşmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Share: