Karasu’daki çığır lisesi öğrencileri yılda 250 ton kimyevi istihsal hedefliyor

Sakarya’nın Karasu ilçesindeki Martir Hasan Batur Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kimya atölyesinde yılda 250 ton üretim hedefliyor.

Salgın döneminde meslek lisesi bünyesinde kurulan kimya atölyesinde öğrenciler, 130 ton istihsal gerçekleştirildi.

Bu rakamı 2023 yılında 250 tona çıkarmayı hedefleyen öğrenciler, üretimden ayrılan ödenekle sağlık birlikte elde ediyor.

İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Yavaş Turhan, Glokom Martir Hasan Bahadır Mesleki ve Maharet Rum Lisesinin salgın ve sonrası mesleki eğitime balaban ulama sağladığını belirterek, “Atölyemizde günce 8 ile 10 titrem arası üretim kapasitesine sahibiz. Genişleyen nişane yelpazemizle Sakarya içerisindeki parçalanmamış gurur ve okullara hizmet verebilecek boyuta geldik. İstediğimiz değme kimyasal ürünü aynı hafta içerisinde üretebilecek durumdayız.” dedi.

Okul müdürü Nilüfer Yapılı dahi döner çalışmalarına müstevli döneminde dezenfektan üretimiyle başladıklarını anlatım ederek, “100 ton yüzey temizleyici, 20 ton umum dezenfektanı, 15 ton çamaşır suyu ve 2 ton kolonya üretimi gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Üretim karşı bilgelik veren okulun kimya teknolojisi şefi Sinan Demirel ise salgının esasen beri el dezenfektanı, yüzey dezenfektanı ve nakit sabun ilkin girmek üzere 5 zümre im ürettiklerini söyledi.

Öğrencilerin hem devlet ekonomisine hem da aile bütçelerine katkıda bulunduğunu vurgulayan Demirel, “Bugüne büyüklüğünde 130 ton istihsal yaptık. Hedefimiz bu oranı iki katına çıkarmak. Senelik adına de 500 tona andıran üretim kapasitesine sahibiz.” açıklamasında bulundu.

Öğrencil Miray Turhan, “Burada çalışmaktan hepimiz çokça mutluyuz. Hem mesleki eğitimimiz gani gidiyor hem da el becerimiz artıyor.” dedi.

Öğrenci Bayram Ayı Sert da “Atölyede mesleksel ustalık elde ediyoruz. Çıkışlı olduktan sonra iş imkanımız oluyor.” diye konuştu.

Share: