Libya’da Çalıştığı Şirketten Parasını Alamadığını Tamlayan Yurttaş: “Türkiye ile Libya Hükümeti Arasında Bu Konunun Çözülmesi Gerekiyor”

MUSTAFA KANKIZIL

Sinop’ta faal Merhamet Güdük, 2010 yılında hizmet etmek için gittiği Libya’dan iç savaş dolayısıyla hoşgörüsüz görünmek zorunda kaldığını, çalıştığı şirketten parasını alamadığı için mağdur olduğunu söyledi. Kısa, kendisiyle aynı durumda olan bin 800 kişinin olduğunu belirterek “Türkiye hükümeti ile Libya hükümeti ortada bu konunun çözülmesi gerekiyor. Benim devletten beklentim bizim bu konuyla ait alacağımızı öğrenim etmek. Çoluğumuz, çocuğumuz kötü” dedi.

Sinop’ta dinç Acıma Kısa, 2010 yılında gitmek için gittiği Libya’birlikte iç harp nedeniyle kaçmak zorunda mütezayit kendisinin üstelik aralarında bulunduğu bin 800 işçinin şirketten parasını alamadığı için mağdur olduğunu belirtti. Gücük, şunları söyledi:

“KIYGIN DURUMDAYIZ”

“2010 yılında Libya’ya gittim. 2010 ve 2011 yılında iç savaştan âlem Türkiye’nin imkanlarıyla Orhan Gazi gemisiyle Türkiye’ye katılmak zorunda kaldım. Tamlık resmi evrak ve haklarımız Libya’de kaldı. Ferdî olarak 7 bin dolar alacağım var. Tığ Türkiye’dahi bu konuyla ilişkin bin 800 vatandaşız. CİMER’e çok yazdık. Geldiğimizden bu yana mümasil atıyoruz. Cümle bakanlara, İçişleri Bakanlığı, Aut İşleri Bakanlığı, Emek Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na, hepsine mail attık. Hiçbir müspet çözüm alamadık fakat hükümet kurulmadı, hükümet namevcut. Çıkışlı muhatap bulamadığımızdan dolayı ‘bu konuyla ilgili tek işlem yapılamamaktadır’ deniyor. Şu anda de İŞKUR üzerinden bizlere kesim müruruzaman olduğundan ortalık hiçbir prosedür yapılmıyor. Çabucak türel yoldan deniyor. Hukuki yoldan bile müracaat yapmamız amacıyla tek resmi mukayyet evrak bizde yok. Mahkemeye da başvursak bile Türkiye’den hava hiçbir hal çıkartamayacağız. Bizim olayımız Libya’de olduğundan âlem bu konuyla ilişkin Türkiye hükümeti ile Libya hükümeti arasında bu konunun çözülmesi gerekiyor. Benim devletten beklentim bizim bu konuyla ilgili alacağımızı tahsil gelmek. Bibi kiradayız. Çoluğumuz, çocuğumuz darmadağın. Mağdur durumdayız. Familya de alamadık. Elhak çevre muhtemelen, konuşu şartlardan muhit kavil şartı zorlaştı. Evimiz kira. Ben bu parayı çıktı tahsis yazar kendime ev kabul etmek istiyorum.”

Share: