Domuz avında kazayla arkadaşının ölümüne sebep dinç adli kontrolle erkin

Isparta’nın Yalavaç ilçesinde domuz avına çıktığı arkadaşını av tüfeğiyle bilmeyerek vurup ölümüne etken olan güre adli arama şartıyla azade bırakıldı.

Olay, 19 Temmuz’da Isparta’nın Peygamber ilçesine kapalı Dun Tırtar köyü süssüz mevkiinde meydana gelmişti. T.L. (17), arkadaşı M.A., Enes Felaket (14) ve arkadaşı B.P.Ç. domuz avına gitti. Dört yâren tıpkı araya geldiğinde T.L.’nin elinde mevcut babasına ilişik yarı tabiatıyla av tüfeği kırıcı aldı. Enes Felaket, kurşunun huruç etmesi sonucu yere yığılırken, T.L. korkuyla olay yerinden kaçtı. Esenlik ekipleri gelene kadar 2 yoldaş, Enes’e öz imkanları ile tampon yaparak hayatta tutmaya çalıştı. Enes Felaket, görüngü adına gelen ambulansla Elçi Heybet Hastanesi’ne atıf edilirken, yolda hayatını kaybetti. Güllabi ekipleri, T.L.’yi kestirmece 20 zaman sonraları dedesinin evinde yakalayarak gözaltına aldı.

Duruşma doğacak tarihe erteledi

Dava zaman Isparta Yalavaç Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. T.L.’nin (17) mevkuf bulunduğu İzmir Yavru ve Cahillik Sınırlı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile bağlandığı duruşmaya, yan avukatları ve şahitler katıldı. Maznun T.L, mahkemedeki savunmasında, olayın kaza ile gerçekleştiğini ve bu olayın yaşanmasından kıran pişman olduğunu dile getirdi. Murafaa heyeti, tanıkların dinlenmesinin arkası sıra T.L’nin adli arama neredeyse tahliyesine karar verdi ve duruşmayı ati bire bir tarihe erteledi. – ISPARTA

Share: