Yabancı Izinli ve Uzmanlar, Çin’in Yoksulluğu Bertaraf Ika Deneyimini Övdü

FEN: Ecnebi izinli ve uzmanlar, Çin’in yoksulluğu bertaraf etme deneyimini övdü

ÇEKİM LİSTESİ:

1. Çin’den türlü görüntüler

HABERİN İÇERİĞİ:

Mütenevvi ülkelerden yetkili ve uzmanlar, Çin’in yoksulluğu giderilmiş etme deneyiminden, değişik ülkelerin izleme etmesi ve öğrenmesi gereken yeknesak adına övgüyle bahsetti.

SES 1 (İngilizce): LUİS ANTONİO PAULİNO, Brezilya’da Sao Paulo Şevket Üniversitesi Profesörü:

“Çin’in sonuç 30 yılda 800 milyon insanı yoksulluktan kurtardığına tanık olduk. Yani Çin bunu yapacak birikim ve vukuf birikimine ehil. Bu nedenle dünyadaki açlık ve yoksulluğu ortadan bağışlamak için umum ülkelerin Çin’in bu deneyiminden yararlanabileceğini düşünüyorum.”

PATIRTILI 2 (İngilizce): ŞAHBAZ ŞERİF, Pakistan Başbakanı:

“Çin’in bu benzersiz deneyimi dünyanın düşüncesiz kalanı amacıyla emsal alınacak aynı tekellüf emsal oluşturuyor. Çin, 800 milyon insanı yoksulluktan elbet kurtarabildi? Çin bu mucizeyi gerçekleştirdi. Yani bu eşi görülmemiş bir husus ve hepimiz bu deneyimden benzeri şeyler öğrenmeliyiz.

Bence onların deneyimlerinden yola çıkarak bu kayda ayar evolüsyon ve ilerlemeye elbet ulaştıklarını, yoksulluğu, işsizliği, hesaplı sıkıntıları lacerem azalttıklarını ve onları kuşkusuz mutluluğa dönüştürdüklerini öğrenmeliyiz. Bence bu almamız müstelzim aynı ibret ve onların deneyimlerinden bire bir şeyler öğrenmeyi gerçekten dört gözle bekliyorum.”

PATIRTILI 3 (Çince): CHEA MUNYRİTH, Kamboçya Çin Tekâmül Araştırma Derneği Başkanı:

“Cıvıl Cıvıl benzeri talih yerine Çin, nüfusunu yoksulluktan çakmak için kuvvetli tıpkısı bastırık ile karşı karşıya kaldı. Çin’in yoksulluğu giderilmiş ika savaşı güzeşte sene itibariyle şümullü aynı zafere ulaştı. Çin yoksulluğu kısıntı çalışmalarını insanlık davasının zirvesine yükseltiyor, yoksulluğu azaltmayı koca gelişimini terviç çabalarının tıpkı parçası adına görüyor ve yoksullukla mücadele çabalarının tarihini yeniden yazıyor. Bu, bütün ülkeler için öğrenmeye derece tamam bir fikir.”

Xinhua Veri Ajansı muhabirleri Beijing’den bildiriyor. (XHTV)

Share: