Marmara Bölgesi’nde yalaz sezon normallerinin 4 ila 9 etap altına düşecek

Marmara Bölgesi’nde yarından itibaren hava sıcaklığının yağışlarla düşmesi ve hafta boyunca zaman normallerinin 4 ila 9 rütbe altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji 1. Kesim Müdürlüğü İstanbul Toprak Oranlama ve Erken Uyarma Merkezinden yapılan açıklamaya göre, sonuç günlerde albeni sıcaklığının mevsim normallerinin 6 ila 10 basamak üzerinde olduğu bölgede, 19 Eylül’den itibaren çekicilik sıcaklığının aşamalı kendisine düşeceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren yağışlarla hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına gerileyeceği oranlama ediliyor.

Salı ve çarşamba günleri Sakarya çevresinde, perşembe günü ise toprak genelinde domestik yerine görülecek bora şeklindeki yağışların, cuma namazı ve cumartesi günleri ise bölgenin doğusunda aralıklarla bitmeme etmesi bekleniyor.

Serin ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başına büyüklüğünde etkili olacağı, hava sıcaklığının zaman normallerinin 4 ila 9 rütbe altında seyredeceği tutum ediliyor.

Ani yalın değişimleri ve akva meteorolojik hadiselerle ilgilendiren Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğünün yayınlayacağı gelgel durum raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle izlem edilmesi önem arz ediyor.

Havza illerinde bu hafta beklenen günün arz erdemli gelgel sıcaklıkları 19 Ilkgüz Pazartesi ve 23 Ilkgüz Cuma Namazı günleri üzere şu şekilde: “İstanbul 24-18, Edirne 25-21, Kırklareli 24-20, Tekirdağ 25-22, Kocaeli 29-20, Sakarya 25-19, Yalova 24-16.”

Share: