25 yıldır görme problemi kıvrak sayrı, Türk doktorun geliştirdiği tedavi ile sağlığına kavuşacak

25 yıldır rüyet problemi yaşayan parasız, Türk doktorun geliştirdiği otama ile sağlığına kavuşacak

İSTANBUL – Amerika’da Louis Üniversitesi’nde görev eden Prof. Dr. Uzun Akduman’ın geliştirdiği ‘Miyopi Destekleme İmplantı’ 25 yıldır müşahede problemi hareketli ve yanlış teşhisler ile tedavisi huysuz düzenlenen tıpkı hastaya imge oldu. Türkiye’üstelik üçüncü kez uygulanan otama yönteminin ameliyatlarından biri zaman Başakşehir Çam ve Sakura Site Hastanesi’nde yapıldı.

Amerika’de Lois Üniversitesi’nde fariza özne Türk Prof. Dr. Levent Akduman, göz hastalıkları ile ait adeta meslek anahtar ayrımsız buluşa imza attı. Dr. Akduman’ın bulup geliştirdiği ‘Miyopi Sübvansiyon İmplantı’ sayesinde hastaların görme duyularında oluşan hasar az çok azaltılarak sağlıklı müşahede duyusu tekrardan kazandırılıyor. ABD’da düzenlenen tıpkı yarışmada retina alanında yıpranmamış buluşların değerlendirildiği kategoride birincilik düzlük tedavi, zaman Türkiye’de müşahede yetisini balaban oranda kaybeden tıpkı vatandaşa uygulandı.

Yanlış tedavi dolayısıyla 25 yıldır göremeyen hastaya rüya oldu

İmplantın uygulandığı züğürt Nazife Şimay çokça el hastanelere başvurmasına karşın koyulan hatalı canlandırma ve tedavi sonucunda görme yetisini az çok kaybetti. Başakşehir Çam ve Sakura Site Hastanesi’nde yapılan tedavi sürecinin ardından Şimay’a, implantın uygulanması kararına varıldı. 25 yıldır görme duyusunu faziletkâr oranda kaybeden hastaya, Türk doktorun geliştirdiği tedavi düş oldu.

“Müşahede artışı sağlamayı hedefliyoruz”

Makbul otama ile ilişik vukuf veren Başakşehir Çam ve Sakura Site Hastanesi Ayn Kliniği Sorumlusu Doç. Doktor Vabeste Altan Özal, “Bugün erdemli miyopili ayrımsız hastamıza ‘Miyopi Sübvansiyon İmplantı’ tedavisi uygulayacağız. Miyopi çağımızın hastalığı diyebiliriz. Bu hastamızda ise yer kesin görmemizi sağlayan bölgede dezenformasyon oluşumu var. Bu implantı geliştiren Amerikan bire bir hocamız tıpkı defa daha bu hastanede bu tedaviyi gerçekleştirmişti. Bu hastamız ile ilgili da esasen ulaştığımızda hocamız birlikte ameliyata gelmek istedi. Bu hastamızın 18 evre miyopu var ve buna ilişkin haddinden fazla alçak ayrımsız müşahede bozukluğu yaşıyor. Bu implant uygulandıktan sonra gözene numaralarının düşmesini ve müşahede artışı sağlamayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Miyopi Sübvansiyon İmplantını’ bulan ve geliştiren Prof. Dr. Uzun Akduman ise ameliyat ve implant ile ait, “Bakir geliştirmiş olduğumuz bir aygıt bu. Türkiye’da ilk defa 6 kamer geçmiş bu operasyonu yapmıştık ve bu dünyada şu an dördüncü öğün yapılan bire bir faaliyetler. Retinada yaşanan problemden kıran göme kaybı oluşuyor hastalarımızda. Titanyumdan mamul bu zerre ile retinayı ayn duvarına akla yatkın şekilde oturtuyoruz. Bu sayede hastalarda rüyet duyusu erdemli derecede ansız kazandırılmış oluyor. Bu operasyon Türkiye’de 3. kez dünyada ise 4. sefer uygulanıyor. Hastalar ortada çok hasis farklılıklar var. Bu hastamız ile henüz önceden bu ameliyatı yapmış olduğumuz hastalar bir lahzada hızla analog problemler yaşıyor. Operasyon sonrasında hastamız 1 hafta içerisinde iyileşerek ayağa kalkmış olacak. Yılın sonuç ameliyatı olacak benim için” şeklinde konuştu.

Share: