2023 ISF şita oyunları heyetinden ETSO’ya ülfet

Dünya Meslek Sporları Federasyonu (ISF) ile Türkiye Okul Sporlar Federasyonu arasında imzalanan tören düzeni çerçevesinde, 11-18 Küçük Ay tarihleri ortada Erzurum’dahi düzenlenecek olan, 2023 Acun Okullar Arası Kış Oyunları (2023 ISF Winter Games Gymnasiade) Umumi Koordinatörü Necati Kaplan ve beraberindekiler, Erzurum Tecim ve Uran Odası (ETSO) Umumi Heyet Başkanı Saim Özakalın’ı konuşma etti.

Umumi Koordinatör Yardımcısı Ercan Talih, Dış İlişkiler Direktörü Prof. Dr. Mustafa Gümüş Varak, Sponsorluk Direktörü Güngör Şenses ve ETSO Umumi Heyet Üyesi Celalettin Çetinkaya’nın birlikte kayran aldığı ziyarette, Genel Koordinatör Necati Kaplan Başbuğ Özakalın’a oyunlar üzerine bilgi verdi. Oyunların, 23 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla 6 branşta gerçekleştirileceğini tabir eden Kaplan, düzenleme hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını söyledi. Erzurum’un, 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları’nda da başarılı ayrımsız organizasyona imza attığını hatırlatan Kaplan, bu organizasyonu birlikte bir şekilde başarıyla tamamlayacaklarına inandığını belirterek, Komutan Özakalın’ı oyunların küşat törenine çağırma etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın bile, düzenlenen uluslararası spor organizasyonlarının şehrin uluslararası anlamda tanınırlığını artıracağına belen ederek, bu nev fırsatların çok ferah değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Böylesi balaban emek ve mücahede harcanarak düzenlenen organizasyonlara toplumun bütün kesimlerinin topluluk çıkması gerektiğinin altını çizen Başkan Özakalın, önümüzdeki yıllarda Erzurum’un işaret değerini henüz birlikte artıracak ve tanıtımına ulama sağlayacak millî ve uluslararası çapta yeni etkinliklere eş sahipliği yapması gerektiğini kaydetti. – ERZURUM

Share: