Trabzon’da öğretmenlerden oluşan koro görüntü aldı

Trabzon’birlikte türlü branşlardan 51 sarıklı, Öğretmenler Haset için hazırlanan programda hayal aldı.

İl Milli Terbiye Müdürlüğü koordinesinde, 14 ilçede elektronik beyin, plastik sanatlar, hesap, kimya ve gökçe yazın branşlarında fariza yapan öğretmenler “Türk Folk Müziği Öğretmenler Korosu”nda düz aldı.

Müzik öğretmeni Hanife Sümer’in şefliğinde 10 gündür çalışan öğretmenler, Trabzon Şevket Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde 24 Son Teşrin Öğretmenler Haset’ne özel hazırlanan “Öğretmenim Canım Benim” konserinde hünerlerini sergiledi.

Enstrümanların de öğretmenler vasıtasıyla çalındığı konserde, solo ve koro adına 14 türkü ile 2 türkü seslendirildi.

Konsere Ilbay İsmail Ustaoğlu, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, amme çekicilik müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı. Farklı yörelerden türkülerin seslendirildiği konserde koro, katılımcılardan parçalanmamış ayar aldı.

Koro şefi Sümer, AA muhabirine konser öncesi yaptığı açıklamada, değişik branşlardan öğretmenlerin koroda ayrımsız araya geldiğini söyledi.

Koroda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Sümer, “Amacımız derdimizi kendimiz anlatalım, keyfimizi üstelik kendimiz yaşayalım. Bu mesajı biz verelim istedik. Aslında bu özel günde öğrenciler, öğretmenlere program yapıyorlar ama sonuçta tığ gelişigüzel ant topluma kuvve vermesi gereken kesimiz. 24 Son Teşrin’ı üstelik o anlamda sunturlu ve eşsiz tıpkısı dönem yerine görüyorum. O mesajı gene öğretmenler versin istedik.” diye konuştu.

Sümer, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde provalarını tamamlayarak görüntü alacaklarını belirterek, haddinden fazla uzun müddet çalışamasalar birlikte ortaya pir tıpkı program çıktığını düşündüğünü ifade etti.

Birçok zorluğa karşın mesleklerini çok sevdiklerini vurgulayan Sümer, şunları kaydetti:

“Burada belki 51 kişiyiz amma binleriz, ihtimal tıpkısı milyonuz gerçekte. Birlik öğretmenlerimiz zihnimizde. Ahenktar türkülerimiz da var amma bu topraklarda geleneksel türkülerin içerisinde anca teessürat vardır kim sizi oynatır. O yüzden türkülerimiz bile hakeza. Hüzünlüyüz, keşki elan bahtiyar ayrımsız dönüş olsaydı bizim üzere. Ayrımsız haberle sarsıldık ( Gaziantep’te martir sakıt öğretmen) amma değerler bizi bilcümle ayakta tutak. Hep söyleyeceğiz.”

“İlk el sahnede olacağım”

7 yıllık matematik öğretmeni Kadir Özcan bile ilk defa tıpkısı koroda düz aldığını anlatım ederek, “Mücahede içinde ruhsal gerilim ve yorgunluk oluyor, burada o yorgunluğu atıyoruz.” diye konuştu.

Tamamen gönüllülük esasına raci koroya katıldığını tamlayan çalgı öğretmeni Ebru Topal, ayrımlı branşlardan öğretmenlerin görüntü duygusunu tatmasının dörtköşe olduğunu dile getirdi.

Of ilçesinde İngilizce öğretmeni olarak çalışan Burçin Kaykılı bile ilçeden provalara süzülmek üzere yaşadığı zorlukları aktararak, şunları söyledi:

“Zorluklara karşın bu atmosferi daim olmak amacıyla yolu hücre aldım. Burada yıpranmamış arkadaşlarla tanıştım, ırak olduğum amacıyla çekinti ettim amma istekli ve iştahlı olduktan sonraları her şeyin üstesinden geliniyor. Burada olmaktan kıran mutluyum. Çalışmalarımızda notlar alarak dosyaya koyduk, tıpkı mektepli edasıyla çalışıp hazırlandık.”

Dinleti böylece koroda meydan düz öğretmenlerin çocuklarından oluşan koro birlikte sahneye çıkarak, “Öğretmenim Canım Benim” şarkısını söyledi. Çocuklara Vali Ustaoğlu ve İl Milli Terbiye Müdürü Fettahoğlu bile eşlik etti.

Burada mütekellim Ustaoğlu, öğretmenleri derslik ve okullarda görmeye alıştıklarını belirterek, “Öğretmenlerimizi sahnede türküleri seslendirirken bağlı olmak bizi bahtiyar etti. Iştiyak telimize raci çokça sunturlu türküler söylediler. Hepsine teşekkürname ediyorum.” dedi.

Ustaoğlu, 24 Teşrinisani’ın temas can amacıyla çokça hususi benzeri dönme olduğunu vurgulayarak, ilkokul öğretmenini bibi unutmadığını ve onun de Trabzonlu olduğunu tabir etti.

Fettahoğlu da mesleki açıdan öğretmenliğin önemine değinerek, meslektaşlarının gününü kutladı. Konuşmaların ardından öğretmenlere gül bergüzar edildi.

Share: