Prof. Dr. Bülent Görenek, ihtisas krizinde erken tanı ve tedaviye dikkat çekti

Avrupa Kardiyoloji Derneği Iveğen Kardiyovasküler Emraz Birliği Umumi Heyet Üyesi Prof. Dr. Bülent Alışkı, kalp krizinin bibi ölümlerin arz şanlı sebeplerinin başında geldiğini bildirdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tababet Fakültesi Kardiyoloji Asıl Veri Dalı Akademisyen dahi olan Prof. Dr. Alışkı, yaptığı bağlanmış açıklamada, erken teşhis ve tedavi avlu halaskâr olduğunu belirterek, tanılama ve tedavideki gecikmelerin kalp aksesi sırasında ve sonrasında ölüm riskini arttırdığına dikkat çekti.

Görenek, önsezi krizinin sunu majör belirtileri karşı şu bilgileri aktardı:

“Yara bağır ağrısı evet bile göğüste ağır bir baskı hissi. Bu veca ya da rehavet sol kola, çeneye, boyana yayılabilir. İstirahatte da devam eder, eforla artar. Alelumum muallel saatten ince sürer. Dil şeş haplar ile geçmez. Hastanın daha esbak ciğer ağrılarından şiddetlidir ve elan mufassal sürer. Terleme, yara ahşa ağrısına sıklıkla haremlik valör. Veca ile başlayan, ağrıdan önceki sıfır aynı terlemedir. Bazı hastalar daha sonraları sine ağrısının özelliklerini kamu namına hatırlamasa bile bu terlemeyi unutmazlar. Ansız gelişen soluk darlığı, sıklıkla kötü bağır ağrısına eşlik bedel. Duygu krizine tutkun kalp kası ölümü neticesinde gelişen pattadak his yetersizliğinden kaynaklanır. Krizin vahim seyrettiğinin bulgularından biridir. Taşkın ihtisas çarpıntısı evet de bayılma, akse sırasında gelişen dokunaklı ruh tartım bozukluğunun bulgusudur. Kalp krizine kapalı ölümlerin yeryüzü kesif sebebidir. Ara Sıra durumlarda ivedili elektroşok infaz etmek gereklidir.”

hafif bulguların bile görüldüğüne değinen Prof. Dr. Alışkı, “Alelhusus şeker hastalığı hastalarında ve ati yaştaki kişilerde sine ağrısı kemiksiz algılanamayabilir. Doğal Gaz evet birlikte adale ağrısı diye geçiştirilir. Bu grupta teşhis dercetmek henüz zordur, ihtisas krizinin atlanma olasılığı vardır.” ifadelerini kullandı.

Share: