Kahramanmaraş’ta görev kayran ANDA ekipleri, yaşadıklarını unutamıyor

“Asrın Felaketi” kendisine nitelendirilen depremlerin forma üssü Kahramanmaraş’ta 30 kişiyi enkazlardan gaileli kurtaran ANDA Kardeşe Vefa Derneği Sivas Şubesi gönüllüleri, çocukları görmek üzere gider ettikleri çabayı unutamıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin arkası sıra 50 şahsiyet ekiple Sivas’tan bölgeye revan ANDA gönüllüleri, depremin evvel gününden itibaren AFAD koordinesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Sivas Şubesi Başkanı Ömer Mehabetli Gültekin, AA muhabirine, depremin ardından Kahramanmaraş’ta kıyamet kabil tıpkı manzarayla karşılaştıklarını belirterek, “Sıradan tanım edilemeyecek haddinden fazla iri aynı nâr. Bizim 50 kişilik ekibimizin beraberinde Kayseri ve Konya’daki ANDA ekiplerini da kattığımızda toplamda 212 gönüllümüzle sahadaydık.” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 30 kişiyi enkazlardan deli dolu çıkardıklarını anlatan Gültekin, “Hele Ebrar Sitesi’ndeki çalışmalarımız bizi çok motive etti. Burada tahminî 15 metrelik bire bir dehlizden girerek annesinin kucağından tıpkısı bebeği aldık. Bebeği aldıktan sonraları, ‘Biz burada bundan sonra aksiyon yapacağız’ dedik. Belki size mübalağa kadar dirimlik ama inanın ekibimizden 110 saat ayakta müteharrik bu sebeple ayaklarında ödem oluşan ve sonrasında 2 dönme hastanede yatan arkadaşlarımız vardı.” diyerek konuştu.

Gönüllülerden 38 yaşındaki Sezgin Servi ise isminin hemen Ayşen olduğunu bildiği aynı kız çocuğunu istirdat çalışmasını unutamadığını söyledi.

Servi, 15 yaşlarındaki Ayşen’in çokça print aynı yerde sıkıştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Kendisinden ikinci devir sabahı gürültülü alabildik. Çokça yurt bir dehlizden girdik ve ilk namına ablasının ölüm ettiğini gördük. Cenazeyi çıkardık babasına konfirmasyon ettik. Elan bilahare tamlık umudumuzla Ayşen üstünde yoğunlaştık. Çokça baskı benzeri yerdeydi. Asıl tablanın altında duruyordu ve aynı kolu ile bacağı hiç görünmüyordu. Dehlizden çıkıp konuşma yaptığımız sırada açtığımız deliğin önü kapandı. Ego orada Ayşen’e ‘Seni burada bırakmayacağız’ diye niteleyerek söz verdim. Sözümüzde durarak canla başla çalışmaya başladık ve enkazın tepesinden üç mezuniyet aşağıya inip Ayşen’e ulaştık. Toplamda 18 saatlik ayrımsız çalışmayla kendisini gaileli adına çıkardık.”

Share: