Gösterişli bakım ünitelerinin gelgel kalitesi BAİBÜ’nün anten tabanlı sistemiyle ölçülecek

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesince (BAİBÜ) vahim bakım ünitelerindeki hastaların korunması üzere iç müstevi hava kalitesini belirlemeye dönük tasarlanan “lamise tabanlı cümle”, sağlığa sıkı durumlarda simultane personeli bilgilendirecek.

BAİBÜ’den yapılan açıklamaya göre, dizge, Bilimsel Sınai ve Teknolojik Uygulama ve Araştırı Merkezi’nde (BETUM), proje yürütücüsü Öğretim Yardımcısı Dr. Sanaz Lakestani, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Akademisyen Mehmet Milli, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/Anestezi Bilimi ve Reanimasyon Anabilim Dalı tedrisat üyeleri Prof. Dr. Abdullah Demirhan ve Doç. Dr. İsa Yıldız vasıtasıyla geliştirildi.

Hastanelerde hastaların korunması amacıyla bağırsak müstevi albeni kalitesini belirlemeye dönük tasarlanan bütün, makro parametreleri enstantane adına tayin ederek sağlığa mahdut durumları çabucak GSM üzerinden ilgilendiren personele ve yöneticilere bildirecek.

“Gizil risklerin önüne geçilebilecek”

Sensörler arasındaki kablosuz tanıtma sistemi sayesinde okkalı bakım üniteleri kadar nazik öneme cemaat ortamlarda oluşabilecek gizil risklerin önüne geçilebilecek.

Dünyada bağırsak düz gelgel nitelik parametrelerinin izlenmesi için geçer not duyarga tabanlı sistemler genelde tıpkısı anda en çok 3 ila 4 faktörü ölçebiliyorken, BAİBÜ’üstelik geliştirilen cümle benzeri anda çerağ, yalım, bağıl gönen, karbondioksit ve bir 9 parametreyi ölçen evvel ve biricik dizge oldu.

Sistem yardımıyla ölçülen parametreler sonucunda aşkın enerji kullanımı ve harcama giderlerinin önüne geçilmesi, hastanelerde afiyet harcamalarında artırım sağlanması hedefleniyor.

Sensörlerden elde edilen verilerin görselleştirme yazılım araçları kullanılarak başka araştırmacılarca yorumlanabilmeleri dahi kolaylaştırıldı. Ayrıca, oluşturulan vukuf setinin acun çapında cümle araştırmacılar yoluyla kullanılmasını uydurmak amacıyla genel ağ içre paylaşılması sağlandı.

Share: