Kıyıköy Belediyesindeki “rüşvet” iddiasına ilişkin sav

Kırklareli’nde İçişleri Bakanlığınca alacak ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Reisi Ender Neşe’in da aralarında olduğu 3’ü mevkuf 12 kişinin yargılanmasına bitmeme edildi.

Kırklareli 2. Çetin Ukubet Mahkemesindeki duruşmaya, “idrak” suçlamasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapishane istemiyle yargılanan mevkuf sanıklar bozuk Belediye Reisi Ender Sevinç, Kırklareli İl Genel Sedir Üyesi ve CHP Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Cem T. ve esnaf Tolga Ö. SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile duruşmaya katıldı.

Sanık Ender Bayram, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

Mahkemede başıboş bırakılmasının ardından gine tutuklandığını anımsatan Neşe, savuşma şüphesinin bulunmadığı, sabit durma sahibi olduğu gerekçesiyle tahliyesini istedi.

Duruşmada, başka sanıklar Çokluk T. ve Tolga Ö. ile canip avukatları birlikte defans yaptı.

Duruşmaya gelen belgelerin okunmasının peşi sıra cumhuriyet altını savcısı mütalaasında sanıklar Ender Şenlik, Cem T. ve Tolga Ö’nün mevkufiyet halinin devamını arzu etti.

Bir süre duruluk verilen duruşmada duruşma başkanı sanıkların mevkufiyet halinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Davanın 24 Haziran’daki duruşmasında dosya kapsamındaki delillerin nazik oranda toplam olması ve tutuklulukta geçirilen müddet göz önüne alınarak, adli arama hükümleri kapsamında ev dışı yokuş yasağı ve manşet kuvvetlerinde imza kovmak amacıyla sanıkların tahliyesine değişmeyen verilmişti.

Cumhuriyet Altını Başsavcılığının 1. Pahal Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz üzerine haklarında tutuklanma talebiyle yakalama kararı çıkarılan sanıklar gene tutuklanmıştı.

İddianameden

Kırklareli’nde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Reisi Ender Neşe’in bile aralarında olduğu 3’ü mevkuf 12 maznun üzerine 4 yıldan 12 yıla kadar kodes istemiyle hazırlanan iddianamede, Şenlik’in bazen pres ve vatandaşların talepleri ile imara müteveccih tayin edilen usulsüzlüklerin görmezden gelinmesi karşılığında rüşvet aldığı belirtiliyor.

Şenlik’in imara ters olduğu tespit edilen yapının yıkılmaması, inşaat ruhsatı ve hayatiyet projesi üzere izin verilmesi üzere talepler karşılığında idrak istediği belirtilen iddianamede, vatandaşların beldedeki nalbur Tolga Ö’nün dükkanına olan uray borcunun kapatılması ve Çokluk T’nin dükkanından de elektronik beyin alınarak belediyeye dürü yapılması, iddialar arasında meydan alıyor.

Share: