Düzce’de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin korkutucu sesi kaydedildi

Türkiye güne saat 04.08’te Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana mevrut 5.9 büyüklüğündeki depremle uyandı. İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu ve Bursa özellikle başlamak için birçok ilde hissedilen depremin peşi sıra yüzden çok dümdar meydana geldi.

BAKAN HERIF: DEPREMDE 68 VATANDAŞIMIZ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Adam, depreme ilgilendiren akıbet durumu paylaşarak 68 yaralının olduğunu aktardı. Adam, “Bütün 68 yaralımız var. Bu yaralıların 26’sı hastanede yatış yapılarak strateji ediliyor. Bunaltıcı yaralımız dışında başka vatandaşlarımızın genel durumları iyi, her ağır sorunları namevcut” bilgisini paylaştı.

Düzce Depremi, Iri İstanbul Depremini Tetikler Mi?

DEPREMİN VADI ALTINDAKİ SESİNİ KAYDETTİ

Düzce’de meydana gelen 5.9’luk depremin düz altındaki sesi, Sinop İl Özel İdaresi Müdürlüğü’nde görevli sismolog Hamdullah Livaoğlu yoluyla kaydedildi.

“İLGİ ÇEKİCİ OLAN DEPREMİN KISA SÜREDE ENERJİ BOŞALTTIĞI”

Enerjinin kısa sürede boşaldığını belirten Livaoğlu, “Düzce’de cemaziyelevvel akşam meydana gelen depremin spektral analizini gerçekleştirdik. Burada kısaca 113 kilometre uzaklıkta bulunan İznik istasyonunu kullandık. Burada sargı çekimli olan, depremin güdük sürede enerji boşalttığı. Bu de pik ivmeleri üretmediği için hasarın henüz bir iki olmasını sağlıyor” dedi.

Share: