Erzurum’da lastikçilerden “kar yağmadan şita lastiği taktırın ” çağrısı

Faziletli kesimleri karla kaplanan ve gelgel sıcaklığı gece sıfırın altına düşen Erzurum’üstelik lastikçilerin “kar lastiği mesaisi” başladı.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla faziletkâr kesimleri beyaza bürünen kentte, lastikçilerin hafta sonu kar lastiği değişimi mesaisi sürüyor.

Lastikçiler, hem yollardaki gizli buzlanma hem da kar yağdığında lastikçilerde oluşacak kükremek zımnında sürücülerin, site merkezlerine kar yağışını beklemeden araçlarına kışlık sargaç taktırmalarını istedi.

Erzurum’birlikte oto korse ve rot denge ustalığı özne Başarmış Ateş, AA muhabirine, lastik değişimi için kar yağışını beklemenin akla yatkın olmadığını belirterek, “Artık şita geldi, yüksek kesimler karla kaplandı. Site merkezinde kar yağışı etken olmadan kar lastiklerinin takılması makul olacaktır.” dedi.

“Kışlık bakımlar bile yapılmalı”

Lastikçilerde zaman zaman kar lastiği değişimi için deniz yaşadıklarını anlatım eden Üzücü, kış lastiği mesailerinin hafta sonu de sürdüğünü aktardı.

Keder, kar yağışıyla lastikçilerde oluşacak yoğunluğun de önüne unutmak üzere kar lastiği değişiminin önceden yapılmasını referans ederek, “Kara hazırlıksız yakalanınca ister istemez gidiş geliş kazaları oluyor. Kar yağışını beklemeden lastikler değiştirilmeli. Araçlarda yağ, antifriz, süzgeç ve akümülatör kabilinden kışlık bakımlar birlikte yapılmalı.” diyerek konuştu.

Lastik değişimine gelen vatandaşlardan Yakup Gözükar ise “Kışa hazırlıksız yakalanmamak amacıyla otomobile kışlık hizmet ve korse değişimi yaptık. Vatandaşlar kar yağmadan araç lastiklerini değiştirip kışlık bakımları yaptırmalı.” ifadelerini kullandı.

Share: