Özbekistan’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Mamirov, TTSO’yu musahabe etti

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov, Trabzon Tecim ve Sanayi Odasını (TTSO) görüşme etti.

TTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Mamirov, buradaki konuşmasında, ülkesindeki envestisman olanaklarına ilişkin hikmet verdi.

Özbekistan’de alelhusus yapım ve erke sektörünün lahzada geliştiğini belirten Mamirov, “Yenilenebilir erke kaynaklarıyla ilişik rüzgar ve çağ santralleri konusunda şişmanlamak istiyoruz. Bu konularda yatırımcılar arıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mamirov, ciddi projelere heybetli cesamet destekleri sağladıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Ülkemizde gelişmemiş ve gelişmekte olan sektörler haddinden fazla aşkın. Bu ebat da majör fırsatları ortaya çıkarıyor. İnşaat ve enerjinin yanı sıra besin, zirai mahsulat, seracılık, mobilya kabilinden sektörlerde envestisman yapılabilir. Türkiye Cumhuriyeti’ni tıpkısı ‘Ağabey’ yerine görüyoruz, iş ortamının iyileştirilmesi üzere değme konuda bindi aldık. TTSO üyesi iş insanlarını üstelik Özbekistan’daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye nida ediyoruz.”

TTSO Umumi Heyet Başkanı Erkut Çelebi üstelik Türk Cumhuriyetlerini kardeş adına gördüklerini ve aktif bağlar dayamak istediklerini vurgulayarak, “Özbekistan bile majör aksiyon fırsatlarının meydan aldığı bire bir ülke. Özbekistan’ı Türk gelişim insanları heyeti olarak müzakere etmeyi isteriz. Ticari ve kültürel bağlarımızı pekitmek genişlik şişman arzumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Çelebi, ziyareti anısına Mamirov’a plaket sunma etti.

Mamirov’a ziyareti sırasında Başkatip Hurşid Rahmanov eşlik ederken, MÜSİAD Trabzon Şubesi umumi heyet üyeleri dahi görüşmede amade bulundu.

Share: