Akıbet dakika 3. bap: Scooterda biri çocuk 4 kişiyle ölüme kayran okuyan gezi

Antalya’dahi liseli iki gencin scooter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından denetimler artırılırken, el telefonu kameralarına yansıyan biri omuzdaki bala 4 kişinin scooter üzerindeki yolculuğu görenleri pes dedirtti. Ceza yağan denetimlerde Ukraynalı ayrımsız karı kamera açısını kapatarak basın mensuplarının kaynak çekmesini engellemeye çalışırken, tıpkısı zihayat ise 5 yıldır monitör izlemediğini ve kurallardan haberi olmadığını söyledi.

Turizm kenti Antalya’birlikte cumartesi günü akşam saatlerinde scooter kullanan iki gencin otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmesi kentte tartışma oluşturdu. Yaşanan kazaların arkası sıra harekete geçen Muratpaşa İlçe Güvenlik Müdürlüğü Karakol Ekipler Amirliği ve Trafik Bakı Yazıhane Müdürlüğü ekipleri eliyle scooter kullanıcılarına müteveccih site genelinde şok teftiş gerçekleştirildi. Muratpaşa ilçesi Konyaaltı sahilinde yapılan denetimlerde scooter kullanıcıları tek tek durdurularak, sürüş kuralları hatırlatılıp uyarıldı.

“Ben 5 yıldır televizyon izlemiyorum”

Yegâne emanet aracılığıyla kullanılması müstelzim scooterları iki yaşama kullananlar ise ceza yemekten kaçamadı. 8 scooter kullanıcısına bu şekilde kullandığı amacıyla 427 TL nakdî ceza uygulandı. Scooteri iki kişi kullanmaktan ukubet yiyen İbrahim Ergen, “Bu scooterin bu şekilde kullanılacağının bilgisini henüz geçmiş bana kimse söylemedi. Beni durdurdular ve ukubet uygulayacaklar. Hangi kadar ukubet yediğimi bile bilmiyorum. Biz filhakika velespit yolundan gidiyorduk. Benim bilgim yoktu, bana ikaz yapmanız lazım. Ego 5 yıldır monitör izlemiyorum. Ben Türk vatandaşı kendisine seçkin şeyimi uyumlu namına ödüyorum” diyerek kendisini savundu. Ayrımsız apayrı çift ise gene kurallardan haberleri olmadığını rapor ederek, görüntülenmelerini istemedi.

“Polis Güçleri ekipleri ceza yazmakta haklıdır”

Ukubet tutarının caydırıcı olmadığını tamlayan Müstakil Erdoğdu ise, “Polis ekipleri ceza yazmakta haklıdır. Tığ yolda kullanmasak dahi iki hayat bindiğimiz amacıyla ceza yazıldı. Akıllıcasına olanı bu arada yapıyorlar. Esas yollarda kullanılmaması gerekir. Ego da açkı kullanıyorum, âmâ noktada kalıyorlar. Ben bire bir elan kullanmam, haddinden fazla birlikte kesif kullanmıyordum” dedi.

Ukraynalı kadından pişkin hareket

Scootere iki yaşama binen tıpkı çift bile polis ekipleri marifetiyle durdurularak ukubet çekiştirmek istendi. Bu tam kimliklerinin ve pasaportlarının yanı sıra olmadığını belirten beledi 2 Ukrayna vatandaşı, kendilerinin serbest bırakılmasını istedi. Polis Güçleri ekipleri ise kimlik ibraz etmesini istedi. Bu tam karı, İhlas Marifet Ajansı kameramanının fon almasını elleri ile müşteri açısını kapayarak engellemeye çalıştı. Çift henüz sonraları ceza gitmek üzere etiket tespiti için polis güçleri merkezine götürüldü.

Cep telefonuna yansıyan görüntüler pes dedirtti

Diğer taraftan cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler adeta pes dedirtti. Görüntülerde tıpkısı scootere 3 kişinin bindiği, bununla bile kalmayarak kişinin omzuna ayrımsız çocuğun de oturduğu görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler balaban reaksiyon çekti. Ara Sıra scooterların ise denize atıldığı ve firma çalışanları tarafından yat limanından çıkarıldığı görüldü.

Share: