Ilbay Akbıyık, dokuma atölyesini hizmete açtı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İŞGEM bünyesinde kayran alan ve 40 şahsiyet istihdam ile yola çıkıp 100 nefis istihdam hedefi bulunan oluşum atölyesinin açılışını yaptı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde evvel şubesini açan İşleyen Dokuma ikinci şubesini planlı törenle Hakkari’de hizmete açtı. Açılışa Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Umumi Sekreteri Tevfik Kumbasar, Durankaya Belediye Reisi İsmail Demirci, sayıda davetliler katıldı. Burada mütekellim oluşum sahibi Soner İşleyen, evvel şubelerini Yüksekova ilçesinde ikinci şubesini ise Hakkari’de açtıklarını ve kısaca 40 dirilik istihdam edeceklerini söyledi. İşleyen, “Hakkari bölgesi doğunun arz haddinden fazla işsizliğinin bulunduğu biri olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah istihdamla bu bölgeyi bütün birlikte kalkındıracağız” dedi.

Bartın Amasra’daki maden kazada martir olanlara Allah’tan yağmur, ailelerine sabırlar, yaralılara ise ivedi şifalar dileyerek konuşmasın başlayan Vali Akbıyık, “Nesiç atölyesinin önceki şubesi Yüksekova’dahi açıldı ve bir nice insanı de istihdam etti. İkinci şubesini ise Hakkari’de açtı ve yaklaşık 40 yaşama burada istihdam edilecek. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın desteğiyle Hakkari gelişigüzel aktarılma değişiyor, dönüşüyor, gelişiyor ve katlanılamaz bir bakım seferberliği var. Hakkari’nin en büyük sorunu olan işsizliğin önüne artırmak amacıyla her türlü imkanımızı seferber etmeye çalışıyoruz” dedi.

Tekstil atölyesi Ilbay ve beraberindekilerin katılımı ile yapılan dualar eşliğinde hizmete açıldı. Ilbay Akbıyık, atölyeyi müzakere ederek, burada çalışanlarla dostane etti. – HAKKARİ

Share: