MHP Umumi Başkanı Bahçeli: “CHP yönetimi samimiyse, esas farklılık teklifine bindi versinler”

MHP Umumi Başkanı Bahçeli: “CHP yönetimi samimiyse, temel başkalık teklifine destek versinler”

“Kimin nerede ve bittabi tapınma edeceğinin yazılı benzeri kuralı, bağlayıcı tıpkı hükmü, umumi mergup bire bir ilkesi yoktur”

“Kılıçdaroğlu’nun bu gelişmelerin gölgesinde apar topar ABD’ye gitmesi talihsizliktir”

“(Kılıçdaroğlu) ABD’ye Cumhur Reisi adaylığı üzere icazetname almaya gittin”

“Bunlara kalsa, kaçakçılık yasal, hırsızlık bayağı, yağma bayağı, ihanet dahi demokratik tıpkı haktır”

ANKARA – Ulusçu Debi Partisi Genel Başkanı Ululuk Bahçeli, “CHP yönetimi şayet samimiyse, eğer mazilerindeki ayıplı sayfalardan pişmanlık duyuyorlarsa, buyursunlar, gündemdeki temel ayrım teklifine bindi versinler. Başörtüsü meselesini yasal değil, anayasal güvenceye dolamak amacıyla haydi elkızı elinizi taşın altına kucak” dedi.

MHP Umumi Başkanı Bahçeli, partisinin ekip toplantısında konuştu.

Başörtüsü meselesinin çözgün bire bir iş olduğunu söyleyen Bahçeli, “Bu konuyu ısıtıp gine gündeme getirmenin, baştan verimsiz tıpkısı tartışma ortamı yaratmanın hiç kimseye bir faydası dokunmayacaktır. Türkiye’birlikte başörtüsü sorunu tamam, mağduriyetler dönemi kapanmıştır. Ancak (Cumhuriyet Ahali Partisi Umumi Başkanı Eksiksizlik) Kılıçdaroğlu’nun derdi başkadır, hesabı başkadır, hedefi başkadır, hevesi başkadır” diyerek konuştu.

“CHP yönetimi eğer samimiyse, esas değişiklik teklifine bindi versinler”

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne yasalı aranjman çağrısı yapmasının sahtekarlık olduğunu dile getiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi şayet samimiyse, eğer mazilerindeki ayıplı sayfalardan pişmanlık duyuyorlarsa, buyursunlar, gündemdeki anayasa değişiklik teklifine bindi versinler. Başörtüsü meselesini kanuni değil, anayasal güvenceye sarmak üzere hadi elkızı elinizi taşın altına kucak, dürüstseniz gereğini yapın, karnınızdan konuşmayın, işte er meydanı, aha demokrasi imtihanı, aha tutarlılığınızı göstermenin kızıl fırsatı” ifadelerini kullandı.

“Kimin nerede ve elbet perestiş edeceğinin kayıtlı aynı kuralı, bağlayıcı tıpkısı hükmü, genel maruf benzeri ilkesi yoktur”

Alevi vatandaşların dürüst talepleri olduğunu belirten Umumi Komutan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bu talepler bozulmamış tıpkı mizaçla, kardeşliğin alicenaplığıyla; adil, eşitlikçi, insanca, tarihi, kültürel, türel ve hakkaniyetli ilkeler mihverinde karşılanmalı, kuma hatır ve geniş bir harmoni zemini oluşturulmalıdır. Ulusalcı Akım Partisi kendisine kanaatimiz hep bu yönde olmuştur. Alevi kardeşlerimiz bizim canımız, fert beraberimizdir.”

Bahçeli, Aleviliğin hem inanç boyutunun hem birlikte kültürel yapısının olduğunu belirterek, “Eğer Alevi kardeşlerimiz Cemevini ibadethane görüyorsa, ki öyledir, bize sakıt buna istinkâf etmek işitmek ve önceden hükümlerin ambargosundan kurtularak pozitif ve destekleyici ayrımsız tekebbür almaktır. Bunda çekinecek, çekinti edecek, endişeye kapılacak tek molekül olamayacaktır. Kimin nerede ve şüphesiz tapınma edeceğinin mukayyet aynı kuralı, bağlayıcı bir hükmü, genel mergup benzeri ilkesi yoktur” açıklamalarında bulundu.

Rusya – Ukrayna Savaşı’na birlikte değinen Bahçeli şunları kaydetti:

“İki ülkenin de sağduyu tıpkısı çizgiye gelmesi nahiye ve dünya barışı hesabına tıpkı mükellefiyettir. Özge yandan Yunanistan’a enerji taşıyan form TANAP’tır. Bu ülkenin Türkiye’ye parmak sallamaktan vazgeçip sabrımızı taşırmaktan ırak durması enerji güvenliği açısından lehine bire bir uzanım olacaktır. Avrupa ülkeleri bu şita elbette ısınacaklarını, şüphesiz aydınlanacaklarını esmer karaca düşünmektedir. Çok şükür Türkiye’nin hakeza bir sorunu, böylesi aynı korkusu asla yoktur.”

“Kılıçdaroğlu’nun bu gelişmelerin gölgesinde apar topar ABD’ye gitmesi talihsizliktir”

Dünyanın eş karın ve iradeyle tehlikleli ortamdan çıkması gerektiğini belirten Bahçeli, “Bu işin şakaya dirimlik tek yanı yoktur. Kılıçdaroğlu’nun bu gelişmelerin gölgesinde apar topar ABD’ye gitmesi talihsizliktir, densizliktir, pervasızlıktır, düşüncesizliktir. Gerekçeyi dahi hazırlamışlar, sözde, ziyaretin amacı teknolojik ve ilmî gelişmelere müteveccih düşünüm alışverişinde bulunmakmış” diye konuştu.

“(Kılıçdaroğlu) ABD’ye Reisicumhur adaylığı için şehadetname almaya gittin”

“Kılıçdaroğlu, bırak bu işleri, geç bu masalları, ağzında bal olan arının kuyruğunda iğnesi evet” diyen Bahçeli, “Buna de haddinden fazla ilgi ten. Tümce biliyor ki, ABD’ye Reisicumhur adaylığı üzere şehadetname almaya evet birlikte belen edilecek istikbal zillet adayının ismini öğrenmeye gittin. Kılıçdaroğlu’na diyorum ki, denenin döne dolaşa geleceği meydan evet benzeri iaşe ya birlikte ayrımsız değirmen taşıdır. Akarsu yatağını, yel dahi tepesini nasıl bulacaktır” şeklinde konuştu.

“Bunlara kalsa, kaçakçılık meşru, arakçılık cılız, soygunculuk bayağı, çıyanlık üstelik demokratik bire bir haktır”

Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin benzeri cenaze aktarım aracında iki canlı miktarda mızrap yakalandığını söyleyerek, “Meğerse İstanbul Belediyesi siftinlik dahi çok çalışıyormuş. Bunlara kalsa, kaçakçılık meşru, arakçılık cılız, çapul sıradan, çıyanlık de demokratik aynı haktır” dedi.

Genel Başbuğ Bahçeli, konuşmasını Ampute Ayak Topu Acun Kupası Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nı kutlama ederek bitirdi.

Share: