Vekil Varank: Birileri yaptığımız işlere bilcümle vesile takmaya çalışıyor (2)

BURDUR’DA SİLAH FABRİKASINDA İNCELEME

Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, Afyonkarahisar’ın peşi sıra Burdur’a geçti. İl Özel İdaresi’ndeki Içtimai Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Projeleri İmza ve Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri Doğrulama Töreni’ne katılan Bakan Varank, öncesinde Burdur Kombinasyon Endüstri Bölgesi’ndeki zırh fabrikasında incelemelerde bulundu.

Burdur’daki 3 tevhit uran bölgesinde 4 bine mail kişinin istihdam edildiğini nâkil Varank, “Burdur, temas şehrimiz kadar kişi ölçeğinde büyüklük ekonomisine kızıl katkılar sağlıyor. 2021 yılındaki 291 milyon dolarlık ihracatıyla 2020 yılına göre yüzde 36’lık artma kaydetti. Son dönemde Burdur 2’nci Birleştirme Endüstri Bölgesi ile şehrimize kebir firmalar envestisman yapmaya başladı. Son 2 yıldaki taleplerle birlikte Burdur’daki kombinasyon endüstri bölgelerimizde, tek gereksiz parsel kalmadı. Bu noktada Burdur 2’nci Tevhit Uran Bölgesi ile Nahiye Kombinasyon Endüstri Bölgesi’nin genişlemesi ile ait taleplerin farkındayız. Bunları bile sunu güdük sürede yerine deklare etmek için yereldeki paydaşlarımızla çalışmaya bitmeme ediyoruz. Kullanılmamış üreteceğimiz parsellerle Burdur’a olan sanayici talebini hızlıca karşılamak istiyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Nazır Varank, daha sonra SOGEP projelerini imzaladı ve coğrafi belen belgelerini tasdik etti. Varank, programın akıbet bölümünde hareket insanları ile basına bağlı toplantı yaptı.

Mutlu MADAN/ BURDUR,

Share: