Ardahan haberi | Ardahan’da depremden yer haddinden fazla etkilenen 5 köye 50 çerge kuruldu

ARDAHAN’ın Göle ilçesinde geçkin saat 17.08’üstelik meydana mevrut 5.0 büyüklüğündeki depremden sunma haddinden fazla etkilenen 5 köye 50 keçe kuruldu. Vatandaşların çadırlara yerleştiği köylerde incelemelerde kâin Ilbay Hüseyin Öner, hasar tespitinin yer bodur sürede tamamlanarak vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmaların yapılacağını söyledi.

Kıran ve Müstacel Ebat Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine bakarak, cemaziyelevvel saat 17.08’birlikte, model üssü Göle ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Içtima 7 kilometre derinliğindeki hareket Erzurum, Kars, Veca ve Iğdır’bile bile hissedildi. Göle’ye kapalı Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Göz, Kuytuca, Toptaş köyleri depremden etkilendi. Depremin kolaylıkla arkası sıra AFAD, Cingöz, UMKE ve sağlık ekipleriyle gelişigüzel ilgilendiren birimler bölgede çalışmaya başladı. Birey kaybı olmayan depremde 2 emanet hafif şekilde yaralanırken, ahşap ve kargir evlerin bire bir kısmında zar ve sıva çatlakları ile bazen binalarda bölümsel yıkılmalar meydana geldi. Köylerdeki ahırların tıpkı kısmı yıkılırken, ayrımsız kısmında hasar oluştu. Hareket sonrası pahal hasar gören Çullu köyü camisinin minaresi yıkıldı. Çullu köyünde üstelik 4 buzağı öldü.

5 KÖYE 50 ÇADIR KURULDUDepremden sunma çok etkilenen Göle ilçesine sadık Çullu, Esenyayla, Küçüktaltunbulak, Koyunlu ve Kuytuca köylerinde evleri hasar gören vatandaşlar amacıyla İl Kıran ve Ivedili Durum Müdürlüğünce 5 köye mecmu 50 keçe kuruldu. Vatandaşlar, AFAD ekipleri vasıtasıyla kurulan çadırlara yerleşmeye başladı.VALİ ÖNER İNCELEMEDE BULUNDU Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremden etkilenen ve çadır kurulan köylerde incelemede bulundu. Vatandaşlara önceki olsun dileklerini ileten Vali Öner, çadırları üstelik gezerek yetkililerden bilgelik aldı. Depremin peşi sıra kontrol istirdat ekiplerini sahaya atıf ettiklerini tamlayan Ilbay Öner, şunları söyledi: “Allah’a şükür fert kaybı namevcut, 2 vatandaşımız yaralandı. Birisi kaçarken ayağını sıkıştırmış. Bunun dışında yaralımız bulunmayan. 4 sunum kocabaş hayvan telef oldu. Para kaybı da birkaç oranda, diye düşünüyorum. Ekiplerimiz bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. 225-230 personel 50’ye yakın araçla kontrol istirdat faaliyetlerinin arkası sıra hasar tespit çalışmalarını yapmaya başladık. Andıran illerden birlikte ekipler bekliyoruz, süzülmek üzereler ilimize. Sunu güdük sürede hasar tespit çalışmalarını tamamlamış olacağız. Bunun arkası sıra inşallah devletimiz ait alım kuruluşları yoluyla vatandaşlarımızın hayatını teshil ve ihtiyaçlarını karşılamaya müteveccih icraat yapacaktır. Ardahan Valiliği namına ilgili kurumlarımızla alay malay bu çalışmaları en hızlı tıpkısı şekilde izlem edeceğiz” 110 ARTÇI SARSINTI

Bu arada Göle’de mazi 17.08’birlikte meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin peşi sıra başlayan artçı sarsıntılar bitmeme ediyor. AFAD verilerine bakarak akşam ve zaman öğle vakti saatlerine kadar tarz üssü Göle olan 110’a mail dümdar yaşandı. AFAD verilerine bakarak artçıların iri bir bölümü 1 ila 3 büyüklükleri ortada. Bölgede 4 ve beden 3 hareket meydana geldi. 27 Ilkgüz günü 17.43’te 4.0’lık artçının arkası sıra 19.16’bile 4.3, 28 Eylül 02.01’üstelik ise 4.0 kadar depremler oldu.



Share: