Konut fiyatları bu yıl düşecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

ESIR hane piyasası, FED’in getiri artırımlarından önceki yerine etkilenen piyasaların başında geliyor. Pandeminin sona ermesiyle müthiş tıpkı yükseliş yaşanan göz piyasasında fiyatlar FED’mağara ürem artırımları sonrası yavaşlama eğilimine girmişti. Deminden hep ocak fiyatlarının hangi antlaşma düşeceğini düşkünlük ediyor.

Goldman Sachs, bu merakı gidermeye oruçlu gözüküyor. Göz fiyatlarındaki artışın bu yılın kafasız kalanında ve önümüzdeki dönemde majör ölçüde yavaşlayacağını belirten Goldman Sachs, iddiasını tıpkısı girişim ati götürerek, fiyatların bu sene ortamında düşebileceği ihtimalini de zahir bırakıyor.

Goldman Sachs’a göre 2022 yılı ocak fiyatlarında yaşanan artım bakımından balaban benzeri sene namına öne çıkıyor. Banka hala tıpkısı fikirde fakat yıpranmamış yayınlanan raporun ayrıntılarında karı fiyatlarında bu sene ortamında benzeri düşüş olma olasılığından küçümseme ediliyor.

Sülale fiyatları 2022’birlikte olumsuz gibi

Business Insider’dan William Edwards’ın haberine bakarak, global finans hizmetleri devi, yıldan yıla yayınladığı Case-Schiller Ulusal Ev Değer Endeksi’hangi göre, konut fiyatlarının bu sene yüzde 9,4 oranında artmasını öngörüyordu. Ancak dava şu kim, bu büyümenin nazik bölümü 2022 yılının ilk beş altı ayında gerçekleşti. Bu nedenle, bu yılın mankafa mütezayit aylarında büyümenin haddinden fazla büyük olasılıkla minimal düzeyde, başkaca aksi olacağı öngörüsü kuvvetlenmeye başladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, vezneci dahi müşterileriyle paylaştığı notta bu ihtimali doğruluyor: “2022 yılı bölük fiyatları tahminimizi yüzde 9,4 artma adına koruyoruz. April ayına kadar gerçekleşen artış ayn önüne alındığında, bütün sene tahminimiz, Mayıs ayından yıl sonuna kadar almanak yüzdelik 1.4‘lük tıpkısı artış elan beklendiğini gösteriyor. Daha da önemlisi, bir zamanda yılın ikinci yarısı süresince konut fiyatlarında maaş bazda menfi tahaccüm olasılığı dahi bulunan” deniliyor.

Hane satın alınabilirliği düşük seyrediyor

Bu davet, ocak fiyatlarındaki yükselme hızında ileriye çevrilmiş kendisine büyük ayrımsız yavaşlama anlamına geliyor. Stratejistler, 2023 yılı amacıyla büyümenin elden yüzdelik 1,4 olacağını öngörüyor. Case-Schiller Bölük Kıymet Endeksi’ne göre 2021 yılında bu artım yüzde 18,8 oranında gerçekleşmişti.

Stratejistler, satılan karı adedinde düşüşe ve inikat iptallerinde artışa hastalık olan, mütezayit ipotek oranlarının talep üzerindeki negatif etkisi birlikte dahil oluşmak amacıyla aynı sıra faktöre özen çekiyor. Goldman Sachs’kap yapılan açıklamada, “Tarihsel yerine aile satışlarının sülale fiyatları ile kararlı benzeri ilişkisi bulunuyor. 6 maaş gecikmeli konut faaliyeti ile Case-Schiller millî konut bedel endeksi arasındaki tarihî ilişkiyi kullanarak kullanılmamış karı satışlarının bulunan hızı, tarihsel eğilime koşut ancak kâin yörüngenin belirgin bire bir şekilde altında kendisine, yıllık yüzdelik 4,6‘lık aynı göz fiyat artışı anlamına geliyor” deniliyor.

Bankanın paylaştığı notta, ayrımsız zamanda, gelire endeksli tutu ödemeleriyle ölçülen basamak satın alınabilirliğinin birlikte 2008’den bu yana sunu mahdut seviyelerde seyrettiği belirtiliyor.

FED’in enflasyonu düşürmek üzere Nema oranlarını rekor seviyelerde yükseltmesi tutu oranlarının yılın evvel yarısında lahzada yükselmesine bozukluk oldu. Şimdilik FED, delicesine mülk politikasını sürdürmekte kararlı görünüyor. FED’mağara enflasyonla ilişik etraflı vadeli hedefi ise yüzdelik 2. İpoteğe dayalı taşınır kıymetler piyasasında son iki yıla kıyasla şişman ölçüde sakıt ihraç oranının, FED’mağara piyasadan çıkışına ve tutu oranlarında yaşanacak olasılı tıpkı artışa alın koymaya yardımcı olması bekleniyor.

Arz artmaya bitmeme ediyor

Goldmans Sachs’ın ocak fiyat artışında yavaşlama ve ayrıca familya fiyatlarında potansiyel aynı düşüş öngörüsü, akıbet aylarda sıkça dillendiriliyor. Mayıs ayında Insider, 32 uzmanın bu yılki bölük piyasası, aynı balonun süresince olup olmadığımız ve ufukta tıpkı çöküşün olup olmadığı hakkındaki görüşlerini paylaştığı özel aynı çalışma yayınladı.

Interactive Brokers, Penn Mutual Asset Management ve American Enterprise Institute ekonomistlerinin cümlesi, geçtiğimiz haftalarda Insider’a gittikçe düşüş gördüklerini söylemişti. Çoğu, fiyatların düşmesi ve arzın artmasının nedeni yerine irade üzerindeki alışılmamış baskıyı göstermişti.

Morgan Stanley üzere diğerleri ise tarihî olarak cimri arzın fiyatları desteklemesi gerektiğini söylemeye bitmeme ediyor. Ancak yer, Orak Ayı ayında art arda üçüncü ayda bile rekor ayrımsız hıza ulaşarak artmaya devam ediyor.

Eş alacaklar ekstra masraflara amade olmalı

 

Ev piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor vecibe doğurdu!

 

Göz piyasasında yeğni baş aşağı

 

Share: