2022 FIFA Acun Kupası

Stadyum: Uluslararası Halife

Hakemler: Raphael Claus, Rodrigo Figueiredo Henrique Correa, Danilo Simon (Brezilya)

İngiltere: Pickford, Trippier, Stones, Maguire (Dk. 70 Dier), Shaw, Rice, Bellingham, Sucu (Dk. 70 Rashford), Mount (Dk. 70 Foden), Sterling (Dk. 70 Grealish), Kane (Dk. 76 Wilson)

İran: Beiranvand (Dk. 19 Seyed Hosseini), Pouraliganji, Cheshmi (Dk. 46 Kanaani), Hosseini, Moharrami, Nourollahi (Dk. 77 Azmoun), Karimi (Dk. 46 Ezatolahi), Hajsafi, Mohammadi (Dk. 63 Torabi), Jahanbakhsh (Dk. 46 Gholizadeh), Taremi

Goller: Dk. 35 Bellingham, Dk. 43 ve 62 Sucu, Dk. 45+1 Sterling, Dk. 71 Rashford, Dk. 90 Grealish (İngiltere), Dk. 65 ve 90+13 (Penaltıdan) Taremi (İran)

Solgun kartlar: Dk. 25 Jahanbakhsh, Dk. 48 Pouraliganji (İran)

Katar’üstelik düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda İngiltere, B Grubu’ndaki önceki maçında İran’ı 6-2 yenmiş etti.

İngiltere Milli Takımı’nın 2022 Acun Kupası’nda lacerem tıpkı defans dizilişiyle savaşım edeceği konusunda aylardır bitmeme eden tartışmalara aldırış etmeyen ustalık direkter Gareth Southgate, ansız dörtlüde Trippier, Stones, Maguire ve Shaw’la sahaya bundan sonra. Görmüş Geçirmiş teknikçi, Maguire ve Shaw ısrarından Acun Kupası’nda birlikte vazgeçmedi.

Beklendiği gibi İran, hayat dolu rakibi karşısında geriye yaslanarak apansızın ataklarla gol bulmayı düşündü ancak ilk yarı süresince rakip nısıf alanda geçim gösteremedi.

19. dakikada mızıka arkadaşı Hosseini ile çarpışan İranlı file bekçisi Beiranvand, oyuna devam edemedi.

32. dakikadaki saksı vuruşuyla kaleyi yoklayan ancak direği geçemeyen Harry Maguire’in girişiminden 3 an sonraları milli takımın mikro dışından mevrut bir tane oyuncusu Bellingham, perdeyi açan golü attı: 1-0.

Eleştirilere karşılık verircesine oynayan Maguire’in 43. dakikada indirdiği tüm İngiltere’nin tıpkı bambaşka taze yeteneği Saka, haddinden fazla süslü bire bir vuruşla tamamladı ve farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Çözülen İran karşısında yüklenmeye devam eden İngiltere, 45+1. dakikada Raheem Sterling ile benzeri gol elan bularak soyunma odasına 3-0 önde gitti.

İngiltere, temposunu koruduğu ikinci yarının 62. süratle Sucu ile bire bir gol daha bularak farkı 4’e çıkardı. Kalabalık İngiliz savunmasını gücük paslarla sabık Mehdi Taremi, 65. dakikada skoru 4-1’e getirdi.

İngiltere, 71. dakikada Marcus Rashford ve 90. dakikada Jack Grealish’in kaydettiği gollerle farkı 5’e çıkardı: 6-1. İran, 90+13. dakikada Taremi ile penaltıdan benzeri gol daha buldu ve İngiltere, karşılaşmadan 6-2 galip ayrıldı.

Süper Lig’de Kayserispor forması giyen Majid Hosseini ile Ulvi Karimi, İran’dahi geçmiş 11’de sahaya çıktı.

Share: