Sunma haddinden fazla kazandıran büro uygulayım bilimi, sahipleri ise yer zenginler

Dünyada aracısız yahut bilvasıta uygulayım bilimi işi ile uğraşan sektörler iri kâr oranları elde ederken, teknoloji şirketi sahipleri üstelik sunu zenginler listelerinde evvel sıralarda düz alıyor.

Microsoft’un “Call of Duty” ve “World of Warcraft” üzere oyunların yapımcısı Activision Blizzard’ı 68,7 bilyon dolara satın almasının arkası sıra, dünyaca adlı iş kadını Elon Musk’ın 44 milyar dolara Twitter’ı satın alma kararı dünya kamuoyunun dikkatlerini gine teknoloji şirketlerine çevirdi.

Kovid-19 salgını sonrasında teknolojinin önemi her an artarken, milyarder gelişim adamları bile uygulayım bilimi şirketlerine yatırımlarını artırdılar. 2022 yılında yayımlanan metanetli haddinden fazla rapor teknoloji şirketlerinin işaret değerindeki iri yükselişi gösterirken teknoloji işi ile uğraşan hareket adamlarının servetlerinde dahi şişman artışlar olduğunu gözler önüne seriyor.

Sunu çok uygulayım bilimi kazandırıyor

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Brand Finance tarafından hazırlanan “Dünyanın Genişlik Zer 500 Markası-Global 500-2022 Araştırması”na göre 355 bilyon dolara çıkaran Apple “Dünyanın en zer markası” unvanını korumayı başarmıştı. Listede dünyanın sunma zer 10 şirketinin 8’i direkt uygulayım bilimi yahut teknolojiyle bağlantılı amal yapıyor.

Apple’ı sırasıyla kısaca 350 milyar dolar ayraç değeriyle Amazon, 263 milyar dolarla Google strateji etti.

Listede ABD’li Microsoft 184,2 bilyon dolarla 4’üncü, harabati şirketi Walmart 112 bilyon dolarla 5’inci, Güney Koreli Samsung 107,3 bilyon dolarla 6’ncı, ABD’li Sermaye (Facebook) 101,2 milyar dolarla 7’nci, Çinli ICBC 75,1 bilyon dolarla 8’inci, Çinli Huawei 71,2 milyar dolarla 9’uncu, ABD’li Verizon birlikte 69,6 bilyon dolarla 10’uncu sırada düz buldu.

Liste sektörler bazında incelendiğinde işaret değeri sunu yüksek bölüm teknoloji.

Uygulayım Bilimi sektörü özge sektörler arasında yüzdelik 14,79’luk marka değeri ile geçmiş sırada meydan alırken onu sırasıyla, yüzdelik 14,39 ile perişan, yüzdelik 11,60 ile bankacılık, yüzde 10,23 ile iletişim araçları, yüzdelik 7,20 ile telekomünikasyon, yüzde 6,81 ile otomotiv, yüzde 4,27 ile sigortacılık, yüzdelik 4,02 ile mühendislik ve bina ve yüzdelik 3,90 doğal gaz ve yer yağı takip ediyor.

Dünyanın sunu zenginleri teknoloji ile uğraşıyor

Dünyanın genişlik ensesi kalın hareket adamlarının listesini yayımlayan Bloomberg Billionaires Index verilerine göre dünyanın sunma zenginleri listesinde meydan alan geçmiş 10 hareket adamından 6’sı aracısız teknoloji ile bağlantılı işlemler yapıyor.

Listeye bakarak servetini genişlik haddinden fazla zait iş adamı Twitter’ın yeni sahibi olmaya hazırlanan Elon Musk oldu.

Neuralink, Space X ve Tesla gibi doğrudan yahut dolaylı namına teknoloji ile ilişkin işlemler özne Musk, Kovid-19 salgınının başlarına balya mevrut 0cak 2020’de kısaca 30 milyar dolarlık servetini Mayıs 2022 bakımından 250 bilyon doların üstüne taşımayı başardı.

Musk’ın Twitter’ı mübayaa kararı fiili yerine gerçekleşirse, ünlü iş adamı servetinin kestirmece 5’te 1’i ile şirketlerinin arasına toplumsal iletişim araçları şirketi eklemiş olacak.

Sunu zenginler listesinde geçmiş 10’da düz alan Jeff Bezos, Bill Gates, Larry Page, Sergey Brin ve Steve Ballmer birlikte uygulayım bilimi işi ile ilgilenen iş adamları yerine ön plana çıkıyor.

Uygulayım Bilimi hisselerinde yan hor döndü

 

Uygulayım Bilimi şirketleri bilançolarını açıkladı

 

Teknolojisi sakat nükleer santraller için Biden’dan 6 bilyon dolar

 

Share: