Habeşî Bilirkişi: Çin, Afrika’daki Borç Krizini Hafifletmede Gözle Görülür İlerleme Kaydetti

VUKUF: Habeş bilirkişi: Çin, Afrika’daki namus borcu krizini hafifletmede gözle görülür ongunluk kaydetti

ÇEKİM LİSTESİ:

1. Afrika’dan türlü ana yol görüntüleri

2. Afrika’dan muhtelif enfrastrüktür görüntüleri

3. GÜRÜLTÜLÜ (İngilizce): HIÇLIK FETO, Etiyopya’nın Arsi Üniversitesi’nde araştırman ve öğretim üyesi

HABERİN İÇERİĞİ:

Etiyopyalı ayrımsız ehlihibre, Çin’in Afrika ülkeleri amacıyla borç krizini hafifletmede gerçeklik ve gözle görülür ilerleme kaydettiğini ve Mağribî ülkelerin birlikte aynısını yapması gerektiğini söyledi.

İngiltere merkezli arkalama kuruluşu “Debt Justice” mail zamanda yayınladığı raporda, Afrika ülkelerinin Garplı özel güven kuruluşlarına olan cesaret borçlarının Çin’e olan borçlarının üç katından elan çok olduğunu ve bu kuruluşların iki intaç henüz aşkın nema uyguladığını bildirmişti.

SES (İngilizce): YOKLUK FETO, Etiyopya’nın Arsi Üniversitesi’nde araştırmacı ve öğretim üyesi:

“Aslında, toplanmış krediye, Afrika’nın biriken borçlarına bakarsanız, Çin’den alınan krediler hep kredinin hemen yüzdelik 12’sini evet da yüzdelik 13’ünü oluşturuyor ama Batılılardan alınanlar krediler, bütün borcun yüzde 35’ini oluşturuyor benzer. Bu hacim Çin’den alınan kredilerin üç katı.

Çin ve özge ülkeler ortada müracaat çarpmak amacıyla mesnet bulunan. Bize imtiyazlı krediler sağlıyorlar ve ara sıra kredinin vadesini yeniden belirliyorlar. Bu, bizi ‘takanak tuzağı diplomasisine’ düşmekten koruyor. Bu yüzden ilk özen etmemiz müstelzim molekül danışma zemininin olup olmadığıdır.

Bu ‘takanak tuzağı diplomasisi’ akıllıcasına değil. Doğurucu amaçlar için, altyapı için, keyif ve yetişek sektörleri için kredi alınıyor. Çin’den gelen kredilerin çoğu, hele enfrastrüktür projelerine gidiyor. Nijerya, Zambiya ve Kongo’dahi bir nice örnekten bahsedebiliriz ve bu Etiyopya üzere bile geçerlidir.

Çin’in gelen takanak hafifletme uygulamasının Afrika ülkeleri için çok yararlı tür. Çünkü diğerlerine kıyasla imdi Çin’e borçlu olan ara sıra ülkeler var. Dolayısıyla, Çin’in bu namus borcu tahfif planında liyakatli olduğunu düşünüyorum. bu arada, buna imtiyazlı krediler, yeniden konfigürasyon ve borç silinmesi dahi dahil.

Zımnında, Çin’in Afrika ülkeleri üzere bu takanak krizini tahfif konusunda soy ve görünür benzeri feyiz kaydettiğini düşünüyorum ve Etiyopya örneğinde de bunu ayırt ediyoruz. O Hâlde Batılı ülkeler de ayrımsız şeyi yapmalıdır.

Yaratıcı düyun var ve üretken sıfır düyun var. Bu nedenle, bildirme az gelişmekte olan ülkeler doğurucu borçları akseptans etmelidir. Çin’den gördüğümüz özdek bu.”

Xinhua Veri Ajansı muhabirleri Addis Ababa’dan bildiriyor. (XHTV)

Share: