Dünya, meditasyon ve farkındalık uygulamalarına yarım milyar dolar harcayacak

Deloitte’un Uygulayım Bilimi, Iletişim Araçları ve Telekomünikasyon (TMT) sektörlerine ilgili tahminlerini paylaştığı TMT Öngörüleri 2022 raporuna göre istiğrak ve farkındalık (mental health) uygulamaları, 2022’dahi de acul büyümelerini sürdürecek. Araştırmaya bakarak dünya genelinde halen 20 bini aşkın dalınç ve farkındalık uygulaması kullanılıyor. Bu uygulamalar aralarında Snapchat ve Bumble’ın birlikte olduğu bir nice online servis ve uygulama ile hareket birliğine her an elan aşkın kullanıcıya ulaşmaya çalışıyor.

Deloitte Türkiye Teknoloji Medya ve Uz Iletişim Endüstrisi Lideri Sağlam Aslantaş, meditasyon ve farkındalık uygulamalarının kullanımında görülen bu artışta, pandeminin dahi balaban etkisi olduğunu söyledi. Aslantaş, “Bu nev çalışmalar kaygı ve buhran üzere çok can kuşu sağlığı sorunlarıyla sarrafiye etmede kullanılıyor. Son iki yıldır hayatımızın seçkin alanını etkileyen pandeminin bile etkisiyle, bugün dünya genelinde 800 milyona mail koca can kuşu sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya. Bu nitelik stabil haddinden fazla insanın, meditasyon ve farkındalık uygulamalarına olan göz açısını birlikte değiştirdi” diye niteleyerek konuştu.

Heveskâr arkalama verecek personel sayısı elverişsiz

Araştırmaya göre acun genelinde pandemiyle birlikte kalan can kuşu sağlığı sorunlarına çözüm getirebilecek heveskâr personel sayısı üstelik vakalara engelleme bile sayıca mahdut kalıyor. Başta Çin atılmak üzere Asya ülkelerinde personel yetersizliği henüz üstelik fazla hücre çarpıyor. Uzmanlar, stabil haddinden fazla vakada, meditasyon ve farkındalık uygulamalarının semptomların azalmasında aktif caka oynayabildiğini vurguluyor.

Küresel ekonomi üzere balaban zılgıt

Araştırmaya bakarak pandemi öncesinde can kuşu sağlığı sorunlarının, acun ekonomisine yıllık maliyetinin 2,5 trilyon doları bulduğu oranlama ediliyordu.
Pandemi etkileri karışma edilmeden bu maliyetin, 2030 yılına kadar 6 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor.

Hoppadak 2021’da keder ve depresyon dolayısıyla yaşanılan mahsul kaybının maliyetinin 1 trilyon dolar olduğu öngörülüyor.

Meditopia en çabuk büyüyen uygulayım bilimi şirketi oldu

Deloitte’un 1995 yılından bu yana acun çapında yürüttüğü Deloitte Teknoloji Fast 50 programının Türkiye ayağında 2021’mağara sunma çabuk büyüyen şirketi Meditopia olmuştu. Dünyanın mukavemetli çokça ülkesinde mergup istiğrak uygulaması Meditopia, geçen üç yılda yüzde 2 bin 124’lik bir tahaccüm oranı gösterdi.

Buffett’tan 4 bilyon dolarlık uygulayım bilimi yatırımı

 

Morningstar dev teknoloji fonunun notunu düşürdü

 

SoftBank teknoloji yatırımlarını yavaşlatıyor

 

Share: