Çığır liseliler salt kabilinden üretti, ciro 700 bin liradan 6,1 milyon liraya yükseldi

Diyarbakır Mesleki ve Maharet Anadolu Lisesi’nde salt kabil etkin öğrencilerin üretimi sayesinde okulun cirosu katbekat arttı.

Okulun 10, 11 ve 12. sınıfında okuyan 50 öğrenci, 17 öğretmen nezdinde, canlılık elektronik, inşaat teknolojisi, mobilya ve bağırsak mekan teknoloji ile esrar teknolojisi alanında üretim yaparak, kurumların ihtiyaçlarını karşılarken bire bir zamanda devlet ekonomisine ulama sağlıyor ve sağlık elde ediyor.

Teorik eğitimlerini sürdürürken okulun atölyesinde mesafe, masa, büro mobilyası, basketbol potası, tenis masası, kitabevi dolabı üreten, okullara faaliyet tesisatı ve düzenlilik kamerası kurulumu özne, boya badana ve değme nev yapım işlerini yürüteç öğrenciler, mesleksel deneyim kazanıyor.

Okulun sabık sene 700 bin liralık olan cirosu, bu yılın evvel 10 ayında 6 milyon 100 bin liraya ulaştı.

“İhtiyacımız olan küşayiş insan gücünü hatırlamak istiyoruz”

Okulun Müdürü Oktay Balıkçı, AA muhabirine, 1870’te yapımı tamamlanan okulun Türkiye’nin en çarkıt iz liselerinden biri olduğunu belirterek, okulun döner sermaye sermayesinin birlikte 1959’dan bu yana etkin olduğunu söyledi.

Balıkçı, Milli Yetişek Bakanı Mahmut Özer’in destekleriyle güzelce icraat yapmaya başladıklarını ifade etti.

Okullarında yaptıkları üretimin bir zamanda öğrencilerin mesleksel eğitimde bundan sonra aplikasyon yapmaları ve daha bereketli öğrenmeleri anlamına geldiğini dile getiren Balıkçı, öğrencilerin ayda averaj 3 bin lira dirimsel elde ettiğini söyledi.

Balıkçı, ülkenin sonuç dönemde uygulayım bilimi anlamında haddinden fazla ati seviyede icraat yaptığına meni ederek, iz liseleri namına bu gelişmeye yardım sunmak istediklerini belirtti.

“Öğrencilerimize çıktı uygulama yaptırarak ihtiyacımız olan meydanlık adam gücünü temin etmek istiyoruz.” diyen Balıkçı, Milli Yetişek ile Toyluk ve Spor bakanlıkları ortada imzalanan tören düzeni kapsamında pota ve alan topu masası da ürettiklerini kaydetti.

Balıkçı, “Öğrencilerimiz kendilerini geliştirdi. Şu an seçkin biri piyasada aynı gelişim yerinde çalışabilecek seviyeye geldi.” ifadelerini kullandı.

“Burası üretimevi kabilinden”

Öğrencilerden Serhat Tokalı, hem derslere hem birlikte sınavlara girdiklerini, bire bir zamanda atölyede çalışıp, üretip sağlık da elde ettiklerini belirtti.

Tokalı, “Burası üretimevi kabilinden. Kazancımla, aileme abra olmuyorum. Siftinlik haddinden fazla güzel tıpkı his. Çıkışlı olduktan sonraları maden atölyesi kurmayı düşünüyorum.” diyerek konuştu.

İlknur Ay üstelik ürettikleri potaları köy okullarına götürerek, çocukları mutlu ettiklerini belirtti.

Ayda 3 bin liralık dirimsel elde ettiğini dile getiren Ay, “Kazancımın hem bana hem bile aileme katkısı oluyor. Haddinden Fazla istediği tableti alarak kardeşime sürpriz fayrap etmek istiyorum.” dedi.

Ebru Gulan da mızrap bölümünde kendini yükseltmek istediğini anlatarak, “Hedefim yerli arabamızın üretildiği fabrikada harıldamak. Bize ulama veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Share: