Bireşimli zeka berat sayısında Çin imzası

2021 yılında Çin’in Avrupa’de berat başvuru sayısı yüzdelik 24 oranında artarak bu ülkeyi Mürekkep Devletler, Almanya ve Japonya’nın takiben sabık yılki kadar dördüncü sıraya yerleştirdi.

Haddizatında 2021 yılına ilişkin veriler, iki verili durumun sonucunda gerçekleşti. Bunlardan Kovid-19 krizinin konjonktürel etkisi dağılırken, mufassal dönemli eğilimler belirginleşiyor. Bu bağlamda can alıcı olan, dijital teknoloji alanındaki inovasyonların sürekliliği ve Çin’den mevrut başvuruların sayısındaki artış. Hakikat bu geçmiş sıradaki düzlük, 15 bin 400 nişancı başvurusu ile yüzdelik 9,4 oranında tıpkısı tahaccüm kaydediyor.

Çin’in imza attığı bu ivme, bu ülkeyi komünikasyon ve yapay zeka gibi dijital teknolojilerde lider konumuna getiriyor. Söz Gelişi imaj analizine ilişik nişancı başvuruları, toptan düzlemde yüzde 15 artarken Çin’den gelenler yüzdelik 99 çoğalma gösteriyor. Yine aynı sentetik zeka branşı olan kendi kendine öğrenme konusunda birlikte, yüzdelik 9’luk dünya sayı farkı artışına karşılık yüzde 46 Çin artışı göze çarpıyor.

Benzeri değişik dikkat çekici bekçi da Huawei’nin, LG ve Samsung’un birlikte yeryüzü özellikle gelen müracaat sahipleri arasına ansız dönüşü. Bu vakıa, dijital inovasyon alanında biraz Uzakdoğulu oyuncunun egemen konumda bulunduğunu gösteriyor. Çin, Cenup Kore ve Japonya’nın mecmu Avrupa patent başvuru sayısı, ilk defa bu sene Birleşik Devletler’in patent müracaat sayısını aştı. Uzmanlar, bu eğilimin devamlılık kazanacağı yolunda rey belirtiyor.

2025 yılında GSYH’nin yüzde 5’i yapay zekadan sağlanacak

 

HSBC, metaverse yatırım fonu kuruyor

 

Çin’de hizmet sektörü acul daralma yaşadı

 

Share: