Beyşehir’den bodur gücük

Beyşehir’den bu sene tababet fakültelerine 19, hukuk fakültelerine ise 11 öğrencinin yerleştiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Musa Mihman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan ana sürücü belgesi ve alan sürücü belgesi sınavlarında kalburüstü kendisine tercih ettiği farklı yükseköğretim kurumlarına yerleşen çok sayıda mektepli olduğunu belirterek, “Bu yıl sınavlar sonucunda ilçemiz yerine oylumlu başarılar geldi, öğrencilerimizi kutlama ediyorum.” dedi.

Misafir, “Öğrencilerimiz içerisinde 19 modül tıp fakültesine yerleşen adlar var. Yine kaymakamlık birincimiz olan öğrencimiz Boğaziçi Ülfet Fakültesi’ne yerleşti. Bunun beraberinde 11 öğrencimiz da değişik üniversitelerin ülfet fakültelerine yerleşti. Bu yıl diş hekimliği fakültesi üstelik gine revaçta olan okullardı. 11 öğrencimiz üstelik diş hekimliği fakültelerine yerleşti. Antrparantez, elektronik beyin, faaliyet ve elektronik, tayyare ve mekatronik mühendisliği fakültelerini de yeğleme eden öğrencilerimiz oldu. 25 öğrencimiz bu mühendislik okullarına yerleşti.” diye konuştu.

Mihman, Beyşehir’den 49 öğrencinin de eğitim fakültelerine yerleştiğini dile getirdi.

Beyşehir Gölü’nden 41 bin metre çarkıt apışlık toplandı

Konya İl Ekincilik ve Orman Müdürü Ali Reşit, Türkiye’nin majör şekerli akarsu balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü’nü çok önemsediklerini belirtti.

Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü’nde balık neslinin korunmasına müteveccih olarak temas yıl 15 Mart-15 Haziran’bile üç ay süresince su ürünleri av yasağı zar edildiğini hatırlattı.

Gölde korumaya yönelik çalışmaların birlikte balıklandırma ve gölde eski ağların kirlilik oluşturmaması amacıyla icraat yürütüldüğünü anlatan Olmuş, “Bu kapsamda bugüne büyüklüğünde gölden bozuk, atıl kalık 41 bin metre çarkıt apışlık toplanmıştır. Tığ Beyşehir Gölü’nü önemsiyoruz, önemsemeye birlikte devam edeceğiz. Beyşehir halkının ve burada avcılık eden kül kooperatiflerin, birliklerin ve sivil topluluk kuruluşlarının da önemsediğini biliyoruz. Bu yönde dahi bize seçkin antlaşma koruyucu oluyorlar. Tığ onlarla alay malay çalışıyoruz, çalışmaya dahi devam edeceğiz.” dedi.

Konya’daki babasız öğrenciler Beyşehir’i gezdi

Konyalı yetimlerin yaz tatilini mübarek değerlendirmeleri, ilmi ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaları amacıyla Konya İHH, yerli yönetimlerin dahi destekleriyle “hatıra yaz okulları” projesi başlattı.

Akıl ve zeka oyunlarının yanısıra, sportif ameliyat, dostane programları, anadan görme çocuk ve sokak oyunları, kültürel, sanatsal, tabiat ve gezi programlarına üstelik katılan öğrenciler, kırcı yoğun tıpkı yaz dönemi geçirdi.

Bu kapsamda yetim öğrenciler için Beyşehir’e gezi düzenlendi.

Yetim öğrenciler, Beyşehir’de göl üstünde gerçekleştirilen mıntıka gezisine katılırken, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni üstelik mülakat etti.

Beyşehir’üstelik tabiat yürüyüşü birlikte özne öğrenciler, ayrımlı etkinliklerle coşku meşbu benzeri dolaşma geçirdi.

Share: