Ayfer Bacı, Malatya’da Hem Sağlık Hem bile Hars Aşılıyor

Malatya Terbiye ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire yerine görev eden Ayfer Kölük, seyretme oyunlarının sanı koridor sinemaya birlikte etap attı. İnsanlara hem keyif hem da ekin aşılayan Ayfer abla, “Sahnede kalkışmak bambaşka bire bir kalp” dedi.

Gülhane Askeri Tababet Akademisi (GATA) Hemşirelik Bölümü mezunu olan Kölük, Keyif Bakanlığı bünyesinde UMKE gönüllüsü olarak de görev yapıyor. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev eden Kölük, benzeri zamanda temaşa oyunlarında ve beyaz perde filmlerinde da çalım alıyor. Taraf flüt arakçı, aynı zamanda kılık işleyen ve sanatın birçok dalıyla uğraşan Kölük, insanlara hem sağlık hem da hars aşılıyor.

27 YILDIR HEMŞİRELİK YAPIYOR

Gülhane Askeri Tababet Akademisi’nden 1995 yılında mezun olduğunu tabir eden Kölük, “27 senedir abla kendisine görev yapıyorum. Meslekte da çokça faklı branşlarda görev yaptım, 16 yıl büyüklüğünde ağır sıklet bakım ünitesinde çalıştım. Keyif Bakanlığı bünyesinde UMKE’da de gönüllü kendisine fariza yapıyorum. Afrin ve Cerablus’ta sınır ötesi görevlerine gittim. 2018 yılında ‘Yılın Hemşiresi’ ödülünü aldım. 27 senedir yılmadan, usanmadan bu görevi yerine getiriyorum” dedi.

“TİYATRO OYUNLARINDA VE SİNEMADA AZAMET ALIYORUM”

Kölük, 9 senedir Malatya’de görev yaptığını kaydederek, seyir ile tanışmasını şöyle anlattı:

“Belediye bünyesindeki bazen kurslara gitmeye başladım. Taraf flavta çalıyorum, resmi yapıyorum. Demin buna piyanoyu birlikte ekledim. Muhtelif görüşme dallarıyla uğraşırken benzeri arkadaşımın doğurucu acıklı çalışmasına katıldım. Orada tuluat namına çokça farklı kareler kaydettik. Hocam bu videoları izlediğinde “Senin içre bire bir piyes canavarı var” dedi. Beni piyes kursuna yönlendirdi. Ağırşak sonrası kestirmece 5 yıldır sahnedeyim. Birçok projede rol aldım. Tiyatro oyunlarının yanında sinema filmlerinde dahi oynadım. Şu anda Tozlu Humor adında aynı oyun ekibimiz var. Skeçlerle oyunlar sergiliyoruz. Bunun birlikte sosyal faaliyet projeleri bile gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde tahminî 5 yıldır sahnelerdeyim.”

“BENİM İÇİN SAHNEDE GIRMEK ALELACAYIP BİR RUH”

“İnsan bahtiyar olduğu yerde var” diyen Kölük, “Benim üzere hep bu işleri düzenlemek baskı olmuyor. Tıpkısı şeyle mutlu oluyorsanız onun arkası geliyor. Tiyatroyla uğraşırken haddizatında kendiniz için bir madde yapmıyorsunuz. Benim arkadaşlarımın çokları çocuklarını seyir kursuna göndermeye başladı. Yani içtimai yerine de benzeri şeyleri değiştiriyorsunuz. Aynı ağırbaşlılık yaratıyorsunuz. Bundan 5 yıl sonraları ihtimal çevremizde haddinden fazla elan ayrımlı şeyler göreceğiz. Bu etkiye etken olabilmekte çok sunturlu tıpkı kalp. Elden kendiniz üzere değil çevreniz zarfında aynı şeyler yapmış oluyorsunuz. Ant bulmaktan haddinden fazla bu işleri beğenmek için zaman yaratıyorum. Para geçiyor, mesafelik bitiyor, yüce olan sizin hangi tahsis etmek istediğiniz. Benim üzere sahnede görünmek bambaşka ayrımsız duygu. Aşkla yapılan seçkin hareket haddizatında haddinden fazla adamakıllı. Köle rastgele işimi aşkla yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Kölük, hemşirelik mesleğinin baskı olduğunu kaydederek, “Mesleğimizin amiyane zorlukları var. Yardıma kadın, marazlı bireylerle uğraşıyoruz. Psikolojik anlamda hepimizi yoruyor. Covid dönemi bizim üzere it canlı benzeri süreçti. Ülkemiz içinde nazik ayrımsız sınavdı. Rastgele zorluğa rağmen gani benzeri şekilde atlattık” dedi.

Share: