Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, 4. Dünya Göçer Oyunları tanıtım toplantısında konuştu Açıklaması

Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Anadan Görme sporların ihyasının, anadan görme sporların popülerleştirilmesinin, dünyada kaybolmaya yüz markajcı kültürlerin korunması ve milletlerin özlük kültürlerini yaşamayla ait günahsız atılganlık duygusuna topluluk olmaları noktasında muhteşem olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun birlikte katıldığı, Bursa’nın İznik ilçesinde 29 Eylül-2 Ekim’de gerçekleştirilecek 4. Dünya Göçkün Oyunları’nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kurumsallaşmanın güçlenmesinde bu model koca müsabakaların, yarışmaların haddinden fazla bati katkısının olduğunu söyledi.

Dünya Göçebe Oyunları’nın dünyanın arz iri anadan görme spor etkinliği olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Buradaki müsabakaların düzeyleri arttıkça buraya katılan ülkelerdeki kurumsallaşma bile artacak. Tığ, Acun Etnospor Konfederasyonu namına merkezimizi Bişkek’ten 2017 yılında İstanbul’a taşıdığımızda anadan görme sporlar alanında kestirmece 55 federasyon içinde hoppadak tıpkısı federasyon vardı ama bugün geldiğimiz noktada bugüne büyüklüğünde yapılan çalışmalar, müsabakalar, etkinlikler neticesinde Türkiye’üstelik 4 sunum anadan görme spor federasyonu var.” diye konuştu.

Erdoğan, Anadan Görme Spor Dalları Federasyonu, Anadan Görme Türk Okçuluk Federasyonu, Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu ve yeni kurulan Anadan Görme Güreşler Federasyonu ile anadan görme sporların kurumsal altyapısının Türkiye’da güçlendiğine meni ederek, şöyle devam etti:

“Bizim sair üye ülkelerimizde dahi kurumsal yapılarda müspet yönde gelişmeleri müşahede ediyoruz. Bugüne kadar 13 ülkenin cahillik spor bakanlarıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu yerine anadan görme sporların desteklenmesine yönelik plan belgelerini imzaladık. Bu yöndeki çalışmalarımızı birlikte hem elan fazla ülkenin gençlik spor bakanıyla imzalamaya devam ediyoruz hem uluslararası kuruluşlarla, UNESCO, Mürekkep Milletler, Oturma kadar çalışmalarla geleneksel sporların sadece kırsalda değil şehirlerde dahi izlem edilmesini, yaygınlaşmasını destekliyoruz. Geleneksel sporların ihyasının, geleneksel sporların popülerleştirilmesinin, dünyada kaybolmaya beniz tutan kültürlerin korunması ve milletlerin kişi kültürlerini yaşamayla ait özgüven duygusuna erbap olmaları noktasında majör olduğunu düşünüyoruz. Dünyada spordan uzak olan, sporla metin ve kesiksiz irtibatı sıfır beniz milyonlarca insanın baştan spora angaje olması üzere anadan görme sporların kocaman görkem oynayacağına da inanıyoruz.”

“Bu oyunlarla gelişigüzel kazanan tabii ki acun olacak”

Türk Devletler Teşkilatı’na anadan görme sporların bildirme heybetli destekleyicisi arsıulusal kuruluşlardan tıpkısı tanesi oldukları için teşekkür ettiğini anlatım eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kırgızistan’a, bu oyunları üç kere ülkelerinde başarıyla gerçekleştirdikleri amacıyla teşekkürname ediyorum ve elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Gençlik Spor Bakanına dördüncü oyunları başarıyla gerçekleştirmek için ortaya koydukları gayretten etraf teşekkür ediyorum. Tedarik Komitesi Başkanı Anadan Görme Spor Dalları Federasyonu Başkanımız Kağan Bey’e ve başka bilcümle ekip arkadaşlarına bu sahanın hazırlanmasında emeği olan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Uray Başkanımıza, İznik Uray Başkanımıza teşekkürname ediyorum. Bu oyunlarla gelişigüzel kazanan tabiatıyla ki dünya olacak.”

Share: