Zelzele korkusu, keçe ve aymazlık tulumuna talebi artırdı

Deprem korkusu, keçe ve dalgı tulumuna talebi artırdı

SİVAS Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki nazik depremin ardından farklı illerde huzursuz olan vatandaşlar tedarik kasıtlı deri, dalgı tulumu ve benzeri ürünleri satın ahzetmek amacıyla mağazalara akın etti.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve eksiksiz Türkiye’yi yasa boğan depremler, katıksız afetlerin biberli tıpkı nesep olduğunu yaşattığı kayıplarla herkese yeniden hatırlattı. Yıkım 11 ilde yaşansa birlikte manevi olarak 81 ili etkileyen depremlerin ardından vatandaşlar zat tedbirlerini almaya başladı. Sivas’ta canlı vatandaşlar ise depremin peşi sıra dirimsel ayrımsız ihtiyaç olduğu mahsus oba, dalgı tulumu ve boğunuk kabilinden barınmamayı kolaylaştıracak malzemelere ilgiyi arttırdı. Yaşanan depremler öncesinde doğaseverler tarafından sık sık yeğleme edilen mahsulat daha çok keyfi maksatlardan artış esas ihtiyaç namına görülmeye başlandı.

Hareket korkusu satışları arttırdı

İşletmeci Alper Erdinç, insanlar depremin tedirginliğiyle keçe ve gaflet tulumu üzere ürünlere yönelmeye başladığını söyleyerek, ” Depremde insanlarımız akın akın yardım için koştular. Az Çok tıpkı keçe, uyku tulumu ve fersiz arzu fail oldu. Bizde elimizden geldiği kadar destek olduk. İnsanlar depremin tedirginliği olsa icap bu kalıp ürünlere yönelmeye başladı. Uyku tulumu ve oba bu küşayiş satışları biraz enerjik. Hareket döneminde bulamadık. Biraz engel yaşadık. Elimizdekini da bitirdik amma şuan bile mevcudumuzu tamamladık. Arzu eden az çok aşkın. Normal üstelik kampla uğraşanlar ve balıkçılıkla uğraşanlar bu şekil ürünleri alır amma asıl gerekseme olduğunu anladı insanlar. Ürünlerin bulunması gerektiğini, çadırın, gaflet uykusu tulumunun ve matın esasta seçme evde bulunması gerekiyor. Talep davam ediyor. Bende kendim için konuşayım. Tedirginlik olduğu için kul evimde bulunsun diye niteleyerek çadırımı, gaflet uykusu tulumumu falanca aldım” diye niteleyerek konuştu.

Share: