Siirt’te 802 dirilik depremlerin peşi sıra koruyucu aile görünmek üzere başvuruda bulundu

Siirt’te 802 güç, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin arkası sıra refakatsiz çocuklara koruyucu ocak gelmek amacıyla müracaat yaptı.

Eş ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, gazetecilere, “asrın felaketi” adına nitelendirilen depremlerin peşi sıra 802 kişinin apotr ocak görünmek için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Ergün, elan önce yılda 2 yahut 3 olan koruyucu ev referans sayısının depremden bilahare 802’ye yükseldiğini vurgulayarak, sürecin bitmeme ettiğini ve başvuruların e-oran üzerinden yapılabildiğini söyledi.

Zelzele sonrası refakatçisi olmayan çocuklara havari ocak koyulmak amacıyla Siirt’te sakil ayrımsız talebin bulunduğunu aktaran Ergün, “Eski yıllarda birkaç olan referans sayısı depremlerle gelişigüzel son 20 günde 802’ye daha çok ve dilek değme sabık ahit bile artıyor. Başvuru eden ailelere müteveccih 2 ve 3 Mart’ta gurur binasında koruyu karı üstüne kapsamlı bire bir seminer yapmayı planlıyoruz. Tamlık vatandaşların katılımını bekliyoruz.” dedi.

Share: