Bu şehirde 1 pet akarsu fiyatına titrem su tüketiliyor

Bu şehirde 1 pet akarsu fiyatına titrem su tüketiliyor

– Sivas Şehremini Hilmi Bilimci, Türkiye’nin yeryüzü ucuz suyunu tüketen Sivas’ta, 1 pet su fiyatına 1 ton akarsu tüketilmesine karşın akarsu fiyatlarına zam yapmayacaklarını söyledi

SİVAS – Sivas Şehremini Hilmi Âlim, Türkiye’nin arz çap suyunu tüketen Sivas’ta, 1 pet su fiyatına 1 titrem akarsu tüketilmesine karşın su fiyatlarına bindirim yapmayacaklarını söyledi.

Sivas Şehremini Hilmi Bilim Adamı yaşanan kuraklık ve artan akarsu ihtiyacına rağmen akarsu fiyatlarında artma yapmayı düşünmediklerini söylerdi. Âlim, Türkiye’nin en pimpirik suyunu Sivaslıların içtiğini söyleyerek, fasit su kullanımının israfa illet olmaması gerektiğini dahi sözlerine ekledi.

“Güçlü süreci karşılıklı zekâ ve sabır içerisinde bitirdik”

Başkan Bilgin, Sivas’ta yaşanan su sıkıntısında dayanıklı süreci ilişki, muadele kopça hesap ve sabırla bitirdiklerini belirterek, “Su sıkıntısı teferruatlı müddet gündemimizi obstrüksiyon etti. Alelhusus Antrakt ayında planlı olarak yapmış olduğumuz akarsu kesintileri zımnında zaman ahit sıkıntılar yaşadık. Ben bu noktada umum hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten kavi süreci irtibat, kardeşlik, paçarız idrak ve sabır içerisinde güzel tıpkısı şekilde güllabi olduk. Kentimizin akarsu kaynakları Tavra Deresi ocak 4 Ilkgüz Barajından karşılanıyor. Şuan bile 4 Ilkgüz barajında su yok başarısız. Bu nedenden ekolojik ortam Pusat Ilgi Barajından akarsu nakil projesi yaptık. 50 kilometrelik bire bir projeydi. İlk etabı olan 14 kilometrelik kısmı tamamladık ve Anahtar Özen Barajından direk şebekeye şuanda birinci sınıf tıpkı su verdik. Geçicide olsa akarsu problemini çözdük. Proje davam ediyor. Tüm 50 kilometre” dedi.

“Bu dönemde suya bire bir kıymet güncellemesi yapmıyoruz”

Komutan Bilimci, yaşanan sıkıntılara rağmen suda değer güncellemesi yapmadıklarını anlatım yazar, “Sivas’ta normalde Aile ayında kar kış artağanlık yağması geçişsiz, etrafın karla mahmul olması geçişsiz amma cemi Türkiye’dahi olduğu kabilinden İç Anadolu’bile akıbet yılların sunma kurak kışını yaşıyoruz. İnşallah rabbim bereketinden bizi mahrum koymaz. Biz akarsu ihtiyacını fethetmek amacıyla üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu noktada hemşerilerimizden, suyun gelmesiyle rehavete düşmeden, suyu tasarruflu kullanmaları, savurganlık etmemeleri noktasında hususi benzeri hassasiyet bekliyoruz. Türkiye’nin arz kızgın suyunu Sivaslılar içiyor. Hemşerilerimize helal olsun. Ama çarkıt akarsu kullanımı da israfa neden olmasın. Tığ bu noktada desteklenmiş etmeye devam edeceğiz. Türkiye pandemiyle gelişigüzel it canlı bire bir süreçten geçti. Biz bu noktada hemşerilerimize destek olma noktasında bu dönemde suya aynı fiyat güncellemesi yapmıyoruz” diye konuştu.

Share: