6 YAŞINDAKİ ELİF NUR’UN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ SORUŞTURMASINDA ARANAN BABAANNESİ YAKALANDI

Eskişehir’da 6 yaşındaki Elif Temiz Tiftik’in ölümün peşi sıra başlatılan sormaca kapsamında karşı yakalama kararı çıkarılan babaanne Cihangül Kurumlu, polis ekiplerince Fevziçakmak Mahallesi’nde yakalandı. Gözaltına alınan avrat yapılan işlemlerin peşi sıra tutuklandı.

KÜÇÜK KIZ HAYATINI KAYBETTİ

Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde oturan Sibel ve Gökhan Tiftik çifti, tıpkısı süre evvel tutuklandı. Çocukları Elif Saf, Yiğit (9) ve Kip (12) ise halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Moher ve babaannesi Cihangir Frapan’nun yaşadığı eve bırakıldı. Elif Ziya, 14 Aralık’ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Ululuk Hastanesi’ne kaldırılan Elif Berrak, doktorların tamlık müdahalesine karşın hayatını kaybetti. Sakil görülen Elif Vazıh’un ölümüyle ilişik soruşturma başlatıldı. Çocukların yaşadığı lüp sahibi olan bibi Bahir Tiftik ile amca Sezer Tiftik, polis güçleri aracılığıyla gözaltına alınırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AÇLIK VE İŞKENCEDEN DOLAYI ÖLDÜ

Ölen Moher’in cenazesinde mütekellim akrabası Gamze Akkoyun çocukların kaldığı alanı “Nem o kadar ağırdı ki hiçbir kayırıcı orada kalamaz” diyerek anlattı. Çocukların babaannelerinin beraberinde kaldığı süre süresince işkence gördüğünü ve açgözlü bırakıldığını kanıt fail akrabaları Akkoyun, “Esas ve cet birbirinin amca çocukları. Çocukların velayetini baksın diye babasının isteği üstüne babaanneye vermişler. Çocukları eve kapatmış, tek şekilde dışarıya çıkartmamış. Aylarca 3 cömert ayrımsız odada kilitlenmiş tıpkı şekilde artmış. Kapının üzerine zil takmışlar. Halısı da olmayan boş aynı odanın içindeymiş çocuklar. Boşluk meşbu buğulu. Perdeyi tuttum ellerim ıslandı. Nem o kadar ağırdı ki hiçbir insan orada kalamaz. Çocukların kapısına koyunların boynuna asılan zillerden takmışlar. Başlık açılınca duymak üzere, kollar bir yere kaçmasın gitmesin diyerek. Çocuklara herhangi bir çıktığında işkence yapmış. Bu yavru açlık ve işkenceden hava öldü. Biz bile bilmiyoruz birçok aydır anca olduklarını” ifadelerini kullandı.

“BU ÇOCUĞUN ÖLÜMÜ DİĞERLERİNİ KURTARDI”

Aydın Elif Tiftik’in hayatını kaybetmesiyle gayrı çocukların hayatının kurtulduğunu söyleyen Akkoyun, “Bu çocuğun ölümü öbür çocukları kurtardı. İki kardeşi kurtardı. Bu bala ölmeseydi özge bala da ölmek üzereydi. 2-3 devir elan dursaydı ölecekti. Bu çocukları biz kaçırdık. Çocuklara 2 kaşık çorba ve kâr suyu içirdik. Torunlar kusma etmeye başladı. Elleri yüzleri mordu. Zedelenmek izleri vardı. Ambulansı çağırıp aracısız hastaneye gönderdik. Hastanede birlikte durumlarını tashih etmek üzere serumla beslediler. Normal beslenemiyorlardı, mideleri küçülmüş. Çocuğa sordum “Ne oldu size hakeza?” dedim. ‘Abla bizi benzeri odaya kilitliyor. Bizi 3-4 zaman odadan çıkartmıyor. Az çıngı savsaklamak veriyor, onu bile iki ahi bölüşüp yiyorduk. Ben eş olduğum için çişimi pet şişeye yapıyordum. Şişman tuvaletimi üzerime yapıyordum’ dedi. Ölen kız birlikte kakasını sürekli üstüne yapıyormuş. Altı tırmalama içindeymiş. Bu yavru bu şekilde öldü. Ebesi vasıtasıyla öldürüldü. Zedelenmek ve açlık sonucunda öldü. Apayrı aynı madde yok” diye konuştu” dedi.

Share: