“7. Arsıulusal İstanbul Arapça Kitap Fuarı”nda göçmenlere fahri ruh bilimsel bindi veriliyor

Bu sene “Bıkılmayan Aynı Acun” temasıyla yola çıkan “7. Uluslararası İstanbul Arabi Pusula Fuarı”, bu akşam ezanı sona eriyor.

Anadolu Ajansının Toptan İletişim Ortağı olduğu İstanbul Fuar Merkezi’nde devam eden etkinlikte vadi düzlük Arapların kurdukları sivil toplum kuruluşları, fuar katılımcılarına ve ziyaretçilere fahri ruh bilimsel destek sağlıyor.

Ruh Sağlığı Girişimciler Topluluğu’ndan Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Ruhiyat mezunu Suriyeli ruhiyatçı Lina Selçukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada çalım adına çocuklara ve yetişkinlere ruhsal alanına dair ayrımlı eğitimler verdiklerini söyledi.

Selçukoğlu, derneklerinin içerisinde sadece psikologların değil, psikiyatri doktorlarının da çalıştığını belirterek, fuarda serencam yaptıkları etkinlikte birlik dilleri üstüne konuştuklarını anlattı.

Ruh sağlığı üstüne farkındalığı arttırmayı amaçladıklarının altını çizen Selçukoğlu, “Fuarda alanımıza gelenlere geçmiş özellikle yabanlık testi yapıyoruz. Psikolojik destek sunuyoruz. Bazen alanlarda dahi yalnız psikologlara yönlendirilen sorular oluyor, onları cevaplandırıyoruz. Biliyorsunuz her zaman psikologlara ulaşılamıyor. İnsanlar bibi çekinebiliyor. Biz de bu yüzden fuara psikologları getirdik. Değişik kültürlerden, farklı terbiye seviyelerinden birçok insanın sorularını yanıtlıyoruz. Akıllarında sevgili olabilecek aynı şey kalmıyor.” açıklamasını yaptı.

Lina Selçukoğlu, fuarda çocuklara da özel etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bu anlamda katılımcılardan müspet dönüşler aldıklarını aktardı.

“Kollar için mektup kabul etmek, faaliyetlere katılmak adamakıllı tıpkısı deneyim oluyor”

“Sulp nesir edilir, ülkeler kalkınır” sloganıyla Türkiye’üstelik 2019’üstelik kurulan Gelişmiş Nesiller Derneği ve Değişim Derneğinin Eğitim Bilimi Koordinatörü Abdurrahman Sheik Alard ise fuara iki çekicilik kendisine katıldıkları, çocuklarla ve gençlerle ilişik faaliyetler yürüttüklerini rapor etti.

Alard, derneklerinin Türkiye’dahi imdi yetişek düz göçmen kollar ve gençler oluşmak üzere okul müfredatı dışında fotoğrafçılık, beyaz perde ve çizge tasarım gibi kursalar düzenlediğini belirtti.

Fuarda yaptıkları etkinliklerden bahseden Alard, şunları kaydetti:

“Ayrıntılar için mektup aldıktan bilahare burada kalkışmak, faaliyetlere gelmek fena hâlde benzeri deneme oluyor. Buradaki alanımızı 5 bölüme ayırdık. Bir Numara kısım umum sanatları, ikinci bölük gelişigüzel çağ burada satranç turnuvası oluyor. Öğrencilere birlikte mektup aldıktan bilahare evire çevire bir hatıra kalıyor. Buraya muhacir dallar birlikte Türkler birlikte geliyor. Söz Temsili satranç turnuvası sırasında aralarında çokça adamakıllı iletişim oldu çocukların. Bizler gençlerin elan hareketli olabilmesi üzere eskimemiş yetenekler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”

Share: