2022 Edirne Yılı’nın Gönüllü Hemşehrilik Beratı, Söylence Ağaya

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin söylence ağası, Edirne Belediyesi Seyfettin Doğru Yetiştirme Yurdu ve Güneş Bakımevi’ni Edirne’ye kazandıran, 3 kızıl kemerin sahibi Seyfettin Sevap’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi, Edirne Şehremaneti Meclisi’nde oybirliğiyle akseptans edildi. 662. Kırkpınar Ağası Seyfettin Doğruca’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı, Edirne’nin kurtuluşunun 100. yılının kutlanacağı 25 Kasım 2022 tarihinde arz edilecek.

Edirne Belediyesi Teşrinisani Ayı Olağan Toplantısı, Şehremini Recep Gürkan’ın başkanlığında Atatürk Kültür Sarayı ve Şehremaneti Konservatuarı Edirne Uray Meclisi Derinti Salonu’nda gerçekleştirildi. 15 maddenin görüşüldüğü derinti öncesinde FISU Üniversiteler Dünya Kupası’nda değerli madalyanın sahibi olarak, Edirne’ye Dünya Şampiyonluğu’nu getiren Edirne Belediyesi’nin önceki ve biricik karı güreşçisi Melda Dernekçi, Edirne Şehremaneti Sedir Kararı ile ödüllendirildi. Ayrımsız sayı tekmil, bire bir skor âdeta altın ile ödüllendirilen Melda Dernekçi’ye ödüllerini Edirne Şehremini Recep Gürkan arz etti. Gürkan, antrparantez meclise Melda Dernekçi’ye 10 bin TL para ödülü verilmesini teklif etti.

Melda Dernekçi’yi tebrik fail Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Melda’nın aldığı madalyalar yaşından elan büyük. Türkiye şampiyonlukları, Avrupa şampiyonlukları var, Acun dereceleri var. Amma bu defa Üniversiteler Arası Acun Şampiyonası’nda zat kilosunda dünya şampiyonu oldu. Bunun elan ötesi namevcut, Acun’nın sunu büyüğü. Melda, Edirne Belediyesi’nin hem ilk hem de yegâne avrat güreşçisi. Bizi gururlandırıyor. Başarıları daima olsun, diyoruz. Bugün kendisine meclisimizin makul gördüğü hediyeleri arz edeceğiz” diye niteleyerek konuştu.

ALTYAPI ÇALIŞMALARININ YÜZDELIK 61,49’U TAMAMLANDI

Daha bilahare Edirne Uray Komutan Yardımcısı Yaver Hazır, 5 Meyan 2019’dahi başlanan enfrastrüktür çalışmaları hakkında hikmet verdi. Emir Subayı Derli Toplu, içmece suyu şebekesinin yüzdelik 51,79’unun, lağım döşemi hattı projesinin yüzdelik 99,38’inin, baran suyu çokluk kanalı projesinin birlikte yüzde 54,94’ünün; çalışmaların toplamda üstelik yüzde 61,49’unun tamamlandığı söyledi.

EDİRNE’NİN FAHRİ HEMŞEHRİSİ

Edirne Şehremini Recep Gürkan’ın önerisiyle Edirne’nin Kurtuluşunun 100 yılında 662. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e Gönüllü Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi Şehremaneti Meclisi aracılığıyla oybirliği ile akseptans edildi.

2009-2010-2011-2012-2013-2015-2016-2017-2018-2019-2021-2022 ile bir zamanda Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 100. yılında, 2023’te yapılacak olan 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Ağası olan Seyfettin Esaslı’in Cumhuriyet tarihinde en fazla Kırkpınar Ağalığı yaparak, tarihe adını yazdırdığını tamlayan Başkan Gürkan, “3 değerli kemerin ebedi sahibi olan Seyfettin Doğru yağlı güreş camiasına ve kültürüne yaptığı nazik hizmetlerin birlikte 11 Temmuz 2021 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Edirne Belediyesi Seyfettin Namuslu Çocuk Yuvası ve Sıra Bakımevi’ ile dahi Edirne’mize sürekli ve unutulmayacak bire bir hizmette bulunmuştur” dedi.

İBRAHİM ACAR’IN İSMİ BU KENTTE YAŞATILACAK

Öte yandan, Edirne’dahi mektep çocuğu sporun gelişmesine iri katkılarda mevcut ve gücük müddet geçmiş hayatını kaybeden İbrahim Acar’ın isminin benzeri ana yol ve sokağa verilmesi konusu bile Uray Meclisi’nde görüşülerek, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna devretme edildi.

Şehremini Recep Gürkan, İbrahim Acar’a tıpkı defa henüz rahmet dileyerek, İbrahim Acar’ın, Edirne’dahi çolpa sporun gelişmesi üzere yüksek bir çaba sarfiyat ettiğini söyledi.

Share: