2015 yılında ülfet fakültesi öğrencisi olan oğlu kaçırılan genç erkek nöbetindeki cet: HDP bizi perişan etti

Diyarbakır’da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, 3 Ilkgüz 2019’da HDP İl Başkanlığı binası önünde yurt eylemi başlattı. 304 ailenin dönüşümlü olarak 1107 gündür sürdürdüğü eylemde şu ana büyüklüğünde 37 sülale, evladına kavuştu.

“EĞER HDP OĞLUMU GÖTÜRMESEYDİ, PKK GELİP ALAMAZDI”

Marmara Üniversitesi Ahbaplık Fakültesi 2’nci sınıfından okurken 2015’te kaçırılan Mikail amacıyla Van’dan gelen ve HDP binası önündeki çocuk nöbetini sürdüren Yusuf Erdinç, oğlunun HDP aracılığıyla kandırılarak dağa gönderildiğini söyledi.

Erdinç, “Avukat olacaktı. HDP vasıtasıyla kaçırıldı, PKK’ya tasdik edildi. Şayet HDP oğlumu götürmeseydi, PKK gelip benim oğlumu alamazdı. 2015’ten bu yana oğlumun peşindeyim. Ben oğlumu alana kadar bu çadırı bırakmayacağım. HDP, bizi kenef etti. Ego buradan oğlumu çağırıyorum.

“OĞLUM YANINDA HDP MİLLETVEKİLLERİNİN BİR ÇOCUĞU VAR MI?”

Oğlum; sen aydınlık tıpkısı adamsın, etrafına bir bak, yanında HDP milletvekillerinin aynı çocuğu var mı? Nerede? Zira onlar Avrupa’da, 7 açar okuyorlar. Sana hangi yaptılar? Elindeki kalemi kırdılar, onun hesabına zırh verdiler. Kime karşı? Bize alın, devlete alın, askerimize, polisimize cebin. Bırak gel, nadim ol. Şimdiye kadar 37 çocuğumuz geldi. Bütünü aklandı, benzeri ceza almadı. Seni korkutuyorlar. Öyle benzeri özdek namevcut, ceza bulunmayan. Yine senin arkandayım, babanım. Ora senin içtima değil bırak, gel” diye konuştu.

Share: